Sint Joris

Speltakken

Info boekje!

 

Bevers:

De jongens en meisjes in deze speltak hebben de leeftijd van ongeveer 5 tot 7 jaar. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

Locatie: De Damlaan. (Foto's)
Adres: Oostveensepad 2, Zutphen. (Google maps)
Opkomsttijd: Zaterdag,  van 10.00 tot 11.30 uur

Welpen:

De jongens en meisjes in deze speltak hebben de leeftijd van ongeveer 7 tot 11 jaar. Hun spel is gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling. In hun spelactiviteiten spelen de figuren uit het boek soms een rol.

De Welpen spelen samen in de natuur. Ze wandelen tochtjes met opdrachten. Ze maken kennis met scoutingtechnieken zoals platte knoop, vuur en kompas richtingen. Plezier hebben in het buiten bezig zijn staat voorop.

Aan de Welpen wordt leiding gegeven door een groep leidinggevenden, die zelf al enige tijd scouting ervaring hebben.

Locatie: De Damlaan. (Foto's)
Adres: Oostveensepad 2, Zutphen. (Google maps)
Opkomsttijd: Zaterdag,  van 13.30 tot 15.30 uur

Scouts:

De jongens en meisjes in deze speltak hebben de leeftijd van ongeveer 11 tot 15 jaar.

Samen met de patrouille of individueel worden er uiteenlopende activiteiten gedaan. De nadruk ligt op het eigen maken van verschillende technieken. Zo komen houthakken, kaart en kompas, vuren, knopen en pionieren en koken aan bod.

De opkomsten worden afgewisseld met bosspelen, sport en spelactiviteiten en kamperen in een tent of zelf gemaakte overnachtingsplaats. Scouts zijn echte "buitenkinderen" en ontwikkelen dankzij de verschillende activiteiten vooral ook hun sociale vaardigheden. Aan de Scouts wordt leiding gegeven door een groep leidinggevenden, die zelf al jaren scouting ervaring hebben.

Locatie: De Hei. (Foto's)
Adres: Lindeboomweg 6b, Gorssel. (Google maps)
Opkomsttijd: zaterdag, van 10.00 tot 12.30 uur

Explorers:

De speltak bestaat uit jongens en meiden in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.

Het programma wordt voornamelijk door de Explorers zelf gemaakt en ingevuld. Ze werken met een voorzitter, secretaris, penningmeester en materiaalbeheerder. De Explorers worden begeleid door  een groep leidinggevenden, die zelf al jaren scouting ervaring hebben. 

Locatie: De Hei. (Foto's)
Adres: Lindeboomweg 6b, Gorssel. (Google maps)
Opkomsttijd: zaterdag, van 10.00 tot 12.30 uur

Rovers:

De speltak bestaat uit jongens en meiden in de leeftijd vanaf 18 jaar.

Het zijn leden die vaak al leiding geven maar het ook nog leuk vinden om bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de maand zelf een opkomst te draaien.

Als ze niet actief leiding geven ondersteunen ze bijvoorbeeld met een zomerkamp de speltakken maar draaien daarnaast ook hun eigen kamp. Zo houden ze binding met de groep.
Klik voor contact met de rovers.

 

Overzicht speltakken