Sint Joris

Afsluiting seizoen scouts & explorers

Helaas konden de scouts en explorers dit jaar niet op zomerkamp. In plaats daarvan hebben we het seizoen op twee aparte momenten met elkaar afgesloten.

Zaterdag 18 juli stond in het teken van lopen en kanoën. De scouts en explorers starten ’s ochtends in 3 groepjes (2x scouts en 1x explorers) vanaf de bibliotheek in Zutphen. Met behulp van verschillende routetechnieken, zoals een routebeschrijving, oleaat en fototocht, kwamen ze langs een aantal posten waar de leiding hen stond op te wachten. Op de posten werden ze vermaakt met een potje ballondarten, een aantal ingewikkelde puzzels en magneetvissen. Uiteindelijk kwamen ze na bijna 11 kilometer lopen aan bij de Spitholterbrug in Almen. Hier werden de wandelschoenen omgewisseld voor slippers en gingen ze per tweetal (en één drietal) de kano’s in. Vanuit Almen kun je over de Berkel helemaal naar Zutphen varen. Wel moet je er onderweg 4x uit i.v.m. een stuw. Gelukkig stond de leiding hier om te helpen met het tillen van de kano’s. Na een lange en vermoeiende dag zijn alle scouts en explorers weer zo goed als droog aangekomen in Zutphen. Er werd uitgestapt bij de SuperSnack en hier heeft iedereen dan ook nog een welverdiend ijsje gekregen. Kortom, een geslaagde dag!

De tweede activiteit ter afsluiting van het seizoen vond plaats op 22 juli. De Hei is in deze tijd altijd bezet door verhuur en daarom werd uitgeweken naar de Damlaan. Rond 17 uur arriveerden alle scouts en explorers en na een fanatiek potje trefbal werd er gesmuld van de BBQ. Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten werden de scouts in twee groepjes gedropt bij de zessprong (of zevensprong..) in Gorssel. De explorers werden een eindje verder gedropt in Laren. Elk groepje kreeg een GPS mee met een aantal vooraf ingestelde waypoints (coördinaten). Aangezien de GPS geen kaart bevat hadden de groepjes enkel een pijl die de richting met een hemelsbrede afstand aangaf naar het volgende punt. Op deze punten moesten ze op zoek naar een puzzelstukje. Uiteindelijk kwamen de scouts mooi op tijd (rond 22.30 uur) aan op de Damlaan waar ze alleen nog even moesten puzzelen om de juiste oplossing te vinden. De explorers besloten er wat langer dan gepland over te doen. De leiding heeft zelfs nog aangeboden om ze op te halen en terug te brengen, maar hier wilden de explorers niks van weten en zo kwamen ze pas rond middernacht weer aan op de Damlaan.

Afbeelding verwijderd.Hiermee is het scoutingseizoen 2019-2020 helaas anders afgesloten dan normaal, maar toch nog wel met twee hele leuke en gezellige activiteiten. We kijken uit naar komend seizoen waarin we hopelijk wel weer met z’n allen op kamp kunnen! Fijne zomer!

(voor alle foto’s van de activiteiten kijk je in het fotoalbum)

Scouts tijdens de tocht naar Almen

Scouts tijdens de tocht naar Almen

Explorers tijdens de tocht naar Almen

Explorers tijdens de tocht naar Almen

Magneetvissen

Magneetvissen

Leiding is aan het wachten op een post

Leiding is aan het wachten op een post