Sint Joris

Overvliegen

Hallo allemaal!

Afgelopen zaterdag was de tweede opkomst van dit scoutingseizoen, en dat betekend... Overvliegen! De kinderen die oud genoeg zijn gaan over naar de volgende speltak. Bij de welpen betekende dit dat er  5 kinderen over gingen naar de scouts. Ook bij de scouts en explorers gingen er flinke groepen over.

Zoals bij elke opkomst werd er begonnen met het openen. Eerst het openen van de welpen, de vlag en van elke speltak de wet. Daarna mocht Richard zijn zelfbedachte spel uitleggen, met het thema ''bruggen bouwen''. Door middel van het beantwoorden of uitvoeren van 29 opdrachten konden er muntjes verdient worden. Hiermee konden dan weer touwen of elastieken gekocht worden om de bruggen mee te bouwen.

De welpen mochten hulp vragen van 2 leiding, zij moesten bruggen bouwen van bamboestokken en elastieken. De scouts mochten van 1 leiding hulp vragen, en zij moesten driepoten van pionierpalen en touwen maken. De explorers hadden het het moeilijkst, zij mochten geen hulp vragen, en zij moesten de bruggen tussen bomen bouwen, zonder driepoten! Natuurlijk is het iedereen gelukt, en zijn de bruggen gebouwd! Na deze inspanning was het natuurlijk tijd voor een pauze.

Maar de bruggen zijn natuurlijk niet voor niets gebouwd, het was tijd voor het overvliegen. Natuurlijk vond iedereen het heel leuk om door te mogen naar de volgende speltak, maar voor anderen was het ook wel een beetje moeilijk om gedag te zeggen tegen vrienden. Om over te vliegen naar de volgende speltak moest je over de stormbaan en vervolgens de muur op. Aan het einde werd iedereen opgevangen door de nieuwe speltak.

Maar het overvliegen was nog niet voorbij... Voor de explorers die naar de rover gingen had Richard nog wat anders in petto. Na de jarenlange begeleiding wou het graag goed afsluiten. Het begon met het uitleggen, er zouden vragen worden gesteld en als je die als eerste goed beantwoorde mocht je een plekje naar rechts opschuiven. Op het dak van het toiletgebouw waren ze ondertussen druk bezig met het klaarzetten van emmers. Hoe donkerder de emmer, hoe erger werd er verteld. En hoe meer je naar rechts zou zitten, des te meer kans je had op een minder erge emmer. Na het beantwoorden van de best lastige vragen was het tijd voor de emmers. Stuk voor stuk kregen de nieuwe rover een lading water of zaagsel over zich heen. Waarschijnlijk een stuk minder erg dan wat ze verwachte ;).

Hierna was de opkomst toch echt klaar. De overvliegers mochten bij hun nieuwe speltak gaan staan en er werd zoals gewoonlijk gesloten. Na wat mededelingen was de opkomst over. Er werden nog wat laatste knuffels gegeven en toen ging iedereen naar huis. Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft bij de nieuwe speltakken! Zaterdag is voor iedereen de eerste opkomst bij de eigen speltak, op de gewoonlijke tijden en plaatsen.

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

1

1

2

2

3

3

4

4