Sint Joris

Stamppot!

Hallo allemaal :)

Deze zaterdag was het zover, de kerstopkomst! Dit keer een beetje anders dan voorheen, in plaats van de kerstmarkt hadden we nu een ander plan... Namelijk een stamppot buffet!

Voor de leiding begon de dag al vroeg, om 13.00 werden de boodschappen gedaan en om 15.00 verzamelde de rest op de Hei. Natuurlijk was er genoeg te doen, de aardappels moesten geschild worden (30 kilo...), de tafels en stoelen klaarzetten, lampjes ophangen, vragen ophangen en natuurlijk koken! Natuurlijk heeft iedereen hard gewerkt en was alles zo goed als klaar toen de eerste mensen binnen kwamen druppelen.

Voor de ouders en kinderen begon de opkomst met een vragentocht, 50 vragen die allemaal over scouting gingen. Iedereen heeft het super gedaan! Terwijl de gezinnen druk bezig waren met vragen beantwoorden, was de leiding druk  bezig in de keuken met de spekjes, rookworsten en stamppotten. Om 17.30 zat iedereen aan tafel en was het tijd voor een korte toespraak en daarna natuurlijk eten!

Er was keuze uit boerenkool, andijvie en hutspot, voor ieder wat wils dus! En natuurlijk  nog wat extraatjes. De troostprijzen en hoofdprijs werden ook nog uitgereikt en toen was het alweer tijd voor het toetje. En daarna ging iedereen weer lekker naar huis (behalve de leiding, die mochten nog opruimen ;)).

We hopen dat jullie het eten lekker vonden en, het aller belangrijkste, dat jullie het naar je zin hebben gehad! We hopen jullie allemaal weer te zien op 12 januari, op de bekende tijd en plaats :)

Hierbij willen we iedereen hele prettige feestdagen en een geweldig 2019 wensen! Groetjes van de kerstcommissie!

 

Aan tafel!

Aan tafel!

Heel veel aardappels...

Heel veel aardappels...

Eten!

Eten!

Gezellig!

Gezellig!