Bas Bos en Kabouter Puntmuts

Sint Joris

Bas Bos en Kabouter Puntmuts

De kerstvakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Wat betekent dat de Bevers er ook weer klaar voor stonden in een nieuw jaar! We hebben weer een hoop gedaan en een leuke ochtend gehad. Iedereen wist gelukkig het liedje van het openen nog. 

Dit keer was Bas Bos langs gekomen, wat dus betekende dat we de opkomst in het thema 'bos' hadden. We begonnen eerst met spelletjes in het bos. Boompje verwisselen en boomtikkertje. Dat was heel leuk! Maar wel vermoeiend. Na de spellen, gingen we terug naar de blokhut. Daar kregen we limonade en een traktatie van Iris. Want ze was jarig vandaag! We hebben natuurlijk heel hard voor haar gezongen. Terwijl we daar lekker van aan het genieten waren, las Nienke een verhaaltje voor. Over Kabouter Puntmuts. Omdat het herfst was en de blaadjes van de bomen vielen, dacht de Kabouter dat het bos ziek was. Maar dat was gelukkig niet zo! Maar door de harde wind is het huis van Kabouter Puntmuts stuk gegaan. Bas Bos had dat gelukkig opgelost, door het huisje weer opnieuw te bouwen. Alleen zag het er nog kaal uit. Daarom was het aan de Bevers om die zelf mooi te versieren.

Iedereen kreeg een mooi kartonnen kabouter huisje en mocht die versieren. Er zijn weer mooie kunstwerkjes gemaakt en de blokhut word nu mooi opgevrolijkt. 

Misschien hadden jullie het al gemerkt, maar Stuiter was er vandaag niet bij. Hij vond het heel jammer en wilde er graag bij zijn, maar was helaas te ziekjes om te komen. Volgende week is hij er wel weer! En wij hopen jullie ook allemaal.

Tot volgende week! Groetjes de Beverleiding

lekker creatief

lekker creatief

lekker creatief

lekker creatief

Creatief bezig

Creatief bezig

Stuiter is ziek thuisgebleven

Stuiter is ziek thuisgebleven