Sint Joris

Beverkamp

Afgelopen weekend hebben de bevers hun eerste kamp van dit seizoen gehad. Vrijdag stond iedereen zenuwachtig bij de blokhut om eerst samen met papa en mama de slaapspullen klaar te leggen. Daarna was het tijd om afscheid te nemen en te openen. Na de opening mocht iedereen zijn of haar zaklamp pakken om het bos te verkennen, want dat is natuurlijk wel mega leuk om te doen! Na een chipje en een verhaaltje bij het kampvuur was het alweer tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend begon goed met ochtendgym van Noa. Door de gym had iedereen wel een beetje trek gekregen, dus tijd voor het ontbijt. Corvee hoort er ook bij en dat hebben we kinderen nog nooit zo blij zien doen! Er was bijna ruzie om wie er mocht afdrogen...

Na het opruimen van de slaapspullen was het tijd voor de rest van het programma. We hebben allemaal nieuwe dingen geleerd van Stanley. Hij heeft ons verteld wat sleutels zijn en dat je die gebruikt om bouten en moeren in elkaar te draaien. Ook heeft hij iets verteld over imbussleutels en die mochten we ook even vasthouden.

Stanley was jarig afgelopen zaterdag, dus dat hebben we knallend gevierd met een aantal waterraketten. De bevers durfden met hulp van Stanley ook een raket af te vuren, super stoer!

Na de lunch had Sterre een leuk knutselwerkje, namelijk een wasknijpervliegtuig. De bevers zijn druk aan de knutsel geweest en er lagen erg veel vliegtuigjes op tafel. Hopelijk hebben de vliegtuigen thuis ook een mooie plek gekregen.

Tijd om stil te zitten was er bijna niet, want Stanley heeft ons nog meer geleerd. Hij heeft verteld dat als je voorwerpen wil stapelen dat het handig is om een voorwerp te kiezen met platte zijkanten. Deze stapelen makkelijker.

Na het stapel avontuur was het helaas al weer tijd om te gaan sluiten, samen met papa en mama alle slaapspullen bij elkaar te zoeken en voor de leiding om op te ruimen. Wij hopen dat iedereen weer is bijgeslapen van ons eerste kamp en kijken als leiding al uit naar het volgende kamp! Gaan jullie dan weer allemaal mee?

Goed pad, zonnig spoor.