Sint Joris

Installatie Bevers

Afgelopen zaterdag gingen we installeren. En niet een of twee Bevers, nee 6 zes Bevers en 4 leiding! En niet te vergeten natuurlijk Stuiter. Het was de eerste installatie van de Bevers sinds de speltak opnieuw is opgericht. Het was dus een hele bijzondere opkomst. En druk ook, want iedereen had papa's, mama's, opa's, oma's, broertjes en zusjes meegenomen. Gezellig druk!

Iedereen deed ook mee met de opening, dus de kring was extra groot. Na het openen werden de Bevers naar binnen gestuurd om een traktatie te maken als verassing en ging de rest een parcours maken waar de Bevers overheen moesten als ze geïnstalleerd waren. 

Terwijl de traktatie in de oven zat, verzamelden we ons in het lokaal waar het dan eindelijk ging beginnen, de installatie! Maar voordat we meteen met het officiële gedeelte begonnen werd de Bevers eerst nog het een en ander uitgelegd door Stuiter. Wat is installeren nou, en waar zijn al die badges toch voor die op de bloes moeten? Het was allemaal veel om in een keer te onthouden, maar Stuiter zei dat we het niet alleen hoefde te doen. Eerst werd de leiding geïnstalleerd. Anders konden zij de Bevers natuurlijk niet installeren. Toen dat er op zat werd Stuiter geïnstalleerd. Ook hij heeft nu een hele mooie bloes, perfect in zijn maat gemaakt door Inge. Nu mochten de Bevers. Eerst wilden de drie jongens graag, en toen waren de drie meiden aan de beurt. En ze deden het heel goed, ondanks dat het zo spannend was en er een groot publiek naar ze keek. "Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen." Dat is de belofte die we allemaal hebben afgenomen.

Eindelijk zat het enge gedeelte er op! Nu was het tijd voor het parcours. Samen met de broertjes en zusjes klommen en kropen ze overal tussendoor. Nu zijn ze echte Bevers! En dat moest natuurlijk gevierd worden, met de traktatie die ze hadden gemaakt. Knakworstjes met bladerdeeg. Nadat iedereen er een (of stiekem twee) op had gingen we het parcours weer opruimen en sloten we de opkomst weer met de grote kring af. 

Wij vonden het zeer geslaagd en een goede afsluiter van het jaar. Volgende week vervalt de gewone opkomst voor de kerstopkomst. Hopelijk zien we jullie dan. Zo niet, dan wensen we je alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! De eerst volgende opkomst is pas weer op 12 januari. 

Hier onder zijn een aantal foto's te zien, maar onder het kopjes 'foto's' in het menu staat nog een foto album met meer foto's.

Groetjes, de Beverleiding

Luisteren naar Stuiter

Luisteren naar Stuiter

Alle Scoutfits

Alle Scoutfits

Stuiter over het parcours

Stuiter over het parcours

Bevers maken traktatie

Bevers maken traktatie