Sint Joris

Installaties, marshmallows en spinnenwebben

Afgelopen zaterdag is de laatste leiding geïnstalleerd én hebben we ook nog een bever mogen installeren, dubbel feest! Noa is nu officieel beverleiding. De installatie van de bever hebben we bezegeld met een nieuwe hand op de Noa-kist.

Na het officiële deel van deze opkomst vertelde Bas dat hij was wezen wandelen in het bos. Dit was toch wel wat koud geweest dus moesten de bevers vuur maken. Na een uitleg van Sterre wat je allemaal nodig hebt voor vuur, namelijk: een brandstof, warmte en zuurstof, was het de hoogste tijd om de brandstof bij elkaar te zoeken. De bevers mochten hout gaan sprokkelen in het bos. Gelukkig bleven de bevers lang genoeg weg, want Sterre was ondertussen druk bezig om vuur aan te krijgen. Dit was een grote uitdaging met de stiekem best aanwezige wind. Gelukkig kwam één van de ouders als reddende engel bij de blokhut en heeft hij Sterre geholpen.

Toen de bevers met hun lading hout aan kwamen was er een mooi beginnend vuurtje. Hier gingen allereerst de droge stukken hout uit de houtvoorraad bij. Met een bekertje ranja wachtend op de marshmallows zaten alle bevers op de boomstammen van de kampvuurkuil. Sterre stond klaar met de marshmallows terwijl Stanley en Bas de bevers stokjes uitdeelden. Gewapend met een marshmallow aan hun stok stond iedereen rond het kampvuur. Met lekkere marshmallows in hun buik waren de bevers klaar voor het volgende avontuur.

Tijdens zijn wandeling heeft Bas ook allemaal kastanjes gevonden. Hier hebben de bevers hele mooie spinnenwebben van gemaakt. Het maken van de spinnenwebben was best nog wel ingewikkeld, maar met een beetje hulp kwamen we een heel eind. Helaas was het na deze knutsel al snel weer tijd om naar huis te gaan.

Tot volgende week! Wij hebben al zin in de herfstwandeling, jullie ook?