Sint Joris

Installeren en opening oefenen

Vandaag was het zover, niet één, niet twee, maar wel 7 installaties! Eerst heeft Sterre van alles uitgelegd over de blouse, wat daar op te vinden is, hoe we nou eigenlijk kunnen zien dat wij bij de St Joris horen, waarom we als scouts de linkerhand schudden én wat dat salut nou eigenlijk betekend. Daarna was het de beurt aan Stanley Stekker en Bas Bos om geïnstalleerd te worden. Dit was best spannend! Tussendoor even de billen los schudden met een spelletje en daarna waren de 5 bevers aan de beurt. Met een groot applaus én handafdruk op de Noa-kist mogen we iedereen nu échte bevers én beverleiding noemen. Iedereen heeft beloofd zijn best te doen als bever of als leiding.

Met zo veel nieuwe leiding en bevers vond Sterre het een goed plan om de verschillende onderdeeltjes van de opening even te oefenen. Zo kwamen "groep sta/groep rust", "groep salut/salut af', "links over rechts" en "goed pad, zonnig spoor" voorbij. Alle bevers hebben heel goed mee gedaan én kunnen nu allemaal de beverwet opzeggen, super gedaan!

Met als afsluiting nog een spelletje schipper mag ik overvaren, kwamen we helaas al weer aan het einde van de opkomst.

Volgende week hebben we bezoek van de ZONA, als leiding hebben we daar nu al erg veel zin in! Tot volgende week met weer een nieuw avontuur uit Hotsjietonia.