Sint Joris

Leren over de ambulance

Woooooow! Super spannend en super gaaf!!!

We hebben afgelopen zaterdag een echte ambulance op bezoek gehad! Roy (scoutsleiding) heeft voor onze lieve bevers geregeld dat Sebastiaan ons een bezoekje kwam brengen. We hebben erg veel geleerd, bijvoorbeeld dat een ambulance oranje, blauwe een ook nog groene lampjes heeft. We hebben gekeken wat er allemaal in de ambulance zit en Roy aan de hartslagmonitor aangesloten, gelukkig was alles goed.

Ook hebben we tijdens het spelletje ren-je-rot nagedacht over of het aardig is om elkaar uit te lachen, wat je doet als je vriendje of vriendinnetje gevallen is en hebben we geleerd dat er op een schaafwond geen pleister hoeft. Als je vriendje gevallen is en er is geen leiding in de buurt, is het ook fijn om te weten hoe je hem of haar terug kunt helpen naar de blokhut. Het leren hoe je elkaar dan helpt was ook onderdeel van de posten. Als rustmoment ook een spelletje memorie erbij.

Afsluitend een mooie groepsfoto gemaakt en van dat moment gelijk gebruik gemaakt om Sebastiaan hartelijk te bedanken voor zijn aanwezigheid.

En als afsluiter nog een stukje geschreven door Renske over deze opkomst:
ik kwam bij de bevrrs en toen gine groepjs maken en gingen we nar de ambuasse en we zage we heel veel en we heb ale ward van het ziekhius en we hebb we ook mermrie van het ziekhius en we ware klar
(Letterlijk overgetypt wat Renske geschreven heeft.)