Sint Joris

Noa badge verdiend!

De afgelopen 4 opkomsten hebben we aan onze eerste Bever-badge gewerkt. En vandaag kreeg iedereen zijn eerlijk verdiende Noa badge! Noa woont in Hotsjitonia in een heel gezellig huis vol kussens om in uit te rusten. De woonkamer staat vol boekenkasten en ze zet graag mooie muziek op. Van Noa leer je dat pesten niet leuk is en ze vertelt wat je het beste kan doen als je verlegen, verdrietig of boos bent. Je kunt bij haar helemaal jezelf zijn.

De eerste opkomst begonnen we met het herkennen van ons zelf. Hoe zie ik er uit? We hebben ons zelf mooi nagetekend. Als je daarmee klaar was, mocht je je naam mooi inkleuren op een ander papier. Nu plakten we de mooie tekeningen erbij en konden we de volgende opkomst ermee verder. Daarna hebben we ook spelletjes gedaan waarin je jezelf en anderen vergelijkt. JJ heeft lang haar en Anne en Nienke hebben een bril. Iedereen ziet er weer anders uit! Ondanks het slechte weer die dag, gingen we ook met een Noa-variant Stand in de mand spelen en sloten we de opkomst af met een kopje thee erbij. Noa houdt namelijk van thee drinken en lezen! 

Tijdens de tweede opkomst gingen we weer verder met het vel papier van de week ervoor. Nu ging het juist over onze emoties. Waar voel je dat je blij bent, verdrietig bent, of juist boos? We maakten gezichtjes met verschillende emoties en trokken een lijn naar de plek van onze zelf portret waar we het allemaal voelden. We deden ook spelletjes zoals: 'ik zit naast...', een Noa variant op; 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' en 'Pietje zegt'.

De derde opkomst was geweldig, want het was voor het weer eerst heerlijk weer! Dus daarom hebben we deze hele opkomst buiten spelletjes gespeeld en zelfs buiten limonade gedronken. Wat wordt je daar toch blij van!

En toen was alweer de vierde, laatste Noa-opkomst. Ook vandaag was het weer prachtig waardoor we het meeste buiten deden. We deden spelletjes in het bos en het spel 'rara, wie ben ik' met elkaars naam op de voorhoofd. En we sloten de opkomst af met yoga, omdat Noa dat ook graag doet! En toen werden de Noa-badges uitgedeeld. Iedereen had deze verdiend, omdat we een hoop geleerd hebben en Noa goed hebben leren kennen. 

 

Het waren weer geslaagde opkomsten. Volgende week hebben we vakantie dus dan is er geen opkomst, maar die week erna wel weer. En dan beginnen we met onze Stuiter-badge!

Onder deze link kun je de foto's bekijken van de afgelopen 4 opkomsten: https://www.st-joris.nl/media/244

 

Groetjes, 

De Beverleiding

Verstoppen!

Verstoppen!

De mooie Noa-badge

De mooie Noa-badge

Dit is Noa

Dit is Noa