Sint Joris

Opkomst Bas Bos

Ondanks het druilerige weer vandaag, hadden we een geslaagde opkomst. We bleven dit keer natuurlijk binnen want het regende heel erg hard. Dus ook het het openen en sluiten deden voor deze keer binnen. Toch had het wel wat, gezellig met de warme kachel aan en het getik op het dak.

Na het openen begonnen we eerst met een paar spelletjes. 'Moordernaartje' en 'ik zie ik zie wat jij niet ziet'. Na deze leuke spellen legde JJ ons de volgende opdracht uit. We gingen verven en kleuren met blaadjes! Maar waarom liggen er juist nu in dit seizoen overal blaadjes? Dat werd ons uitgelegd. Nu we daar meer over wisten gingen we stempelen met verf en kleuren met krijt en stiften. We waren lekker creatief bezig! 

Toen was er eindelijk pauze. Iedereen had een paar kunstwerken gemaakt en we hadden nu wel dorst. Dus onder genot van een koekje en limonade vertelde JJ ons over Bas Bos. Bas Bos kom uit Hotsjietonia en houd veel van natuur. Daarom gingen we vandaag ook aan de slag met blaadjes. Alleen was het jammer dat we zelf niet de natuur in konden. 

Na de pauze hebben we nog een aantal spelletjes gespeeld. 'Zakdoekje leggen', 'standbeeld dans' en nog een keer 'ik zie ik wat jij niet ziet'.

Maar toen was de opkomst helaas alweer afgelopen en moesten we weer sluiten. Volgende week is het een hele speciale opkomst want dan worden we echte Bevers. Iedereen wordt geïnstalleerd, zelfs de leiding. Omdat dit natuurlijk een groot feest is, mogen ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's ook komen! Dus als je er bij wilt zijn, mail dit dan naar bevers@st-joris.nl. Dan staat de koffie en thee klaar!

In een kringetje.

In een kringetje.

Met krijt over de blaadjes heen kleuren.

Met krijt over de blaadjes heen kleuren.

Een heleboel mooie kunstwerken.

Een heleboel mooie kunstwerken.

Zakdoekje leggen, alle ogen dicht.

Zakdoekje leggen, alle ogen dicht.