Sint Joris

Professor Plof en de ongelukjes

Vanochtend begon spannend, Sterre ging naar binnen en stootte haar arm toen ze iets ging ophalen. Gelukkig wist Bas hoe hij een mitella aan moest leggen. Met een knuffel van één van de bevers ging het gelukkig al snel beter met Sterre.

Vandaag stond de opkomst in het teken van EHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken. We begonnen met kijken wat er allemaal in de EHBO-tas zit. Daar kwamen we ook pleisters tegen, waar we even mee gingen oefenen. Na het oefenen hebben we een estafette gedaan met pleisters. Professor Plof had door een mislukt proefje allemaal wondjes gekregen waar de bevers allemaal pleisters op geplakt hebben.

Naast de pleisters hebben we ook geoefend met verbandjes aanleggen. Dit was super leuk en spannend om te doen! Sommige bevers werden zelfs een halve mummie.

We hebben de opkomst afgesloten met een discussie rondje. We lieten de bevers plaatjes zien en aan de hand daarvan mochten ze samen overleggen wat ze zouden doen. Dit deden ze super goed en er kwamen erg mooie antwoorden uit.

Volgende week mogen we weer twee bevers installeren, waar we nu al heel erg zin in hebben! Tot volgende week.

Goed pad, zonnig spoor