Sint Joris

Tweede opkomst van de Bevers

De tweede opkomst alweer! En wat was het leuk om iedereen weer te zien. Na het openen zijn we meteen begonnen met het oefenen van het openingslied, waar we ook een leuk dansje bij hebben verzonnen. Dat was zo'n actief dansje, dat we er super springerig van werden! Dus gingen we een actief spel doen. De Bevers hadden heel veel zin in Hollandse Leeuw, want dat kenden ze nog van vorige week. Nadat we lekker moe waren van het rennen gingen we nog het sluitingslied oefenen.

Oojee, nu leek het net of we alweer klaar waren met de opkomst, omdat we het sluitingslied zongen. Maar gelukkig waren we nog maar net begonnen! We waren klaar met oefenen en gingen lekker het bos in. Daar deden we een ja - nee spel. Er werden vragen voorgelezen en als je antwoord ja was, rende je naar de ene pion en bij nee, rende je naar de andere pion. Zo leerde we elkaar nog beter kennen!

Nu was het tijd voor pauze. We gingen weer terug de blokhut in en kregen ranja met een koekje. Maar toen gebeurde er iets onverwachts! Stuiter kwam binnen wandelen. Stuiter is een karakter van het thema van de Bevers. Hij gaat samen met de Bevers op onderzoek uit in het dorp Hotsjietonia. Terwijl iedereen genoot van de ranja, las Stuiter een verhaal voor uit het Bever boek.

Na het verhaal was het alweer tijd. We gingen weer sluiten. En dit keer ging het heel goed. De papa's en mama's keken hun ogen uit, zo goed! Dat kwam natuurlijk omdat we het lied geoefend hadden. 

Aankomende zaterdag staat er weer een heel leuk programma te wachten. Dus hopelijk zijn jullie er allemaal weer. Tot zaterdag!

Groetjes van Stuiter en de Beverleiding

De Bevervlag met Stuiter er op

De Bevervlag met Stuiter er op

Het lied oefenen

Het lied oefenen

Lekker rennen met Hollandse Leeuw

Lekker rennen met Hollandse Leeuw

Stuiter leest een verhaal voor

Stuiter leest een verhaal voor