Sint Joris

Vuur maken met Bas Bos

Vandaag hebben we van Bas geleerd hoe je vuur moet maken. Dat was nog best wel spannend, want er kwam meer geduld bij kijken als dat de bevers hadden gedacht.

We begonnen met een spelletje spons-water-vuur, om even wat energie kwijt te raken, waarna we rustig naar binnen konden om uitleg te krijgen over de vuurdriehoek. De vuurdriehoek laat de drie onderdelen zien die je nodig hebt om vuur te maken: brandstof, zuurstof en warmte. Zonder deze drie dingen is er geen vuur. Na deze uitleg mochten we in tweetallen in een groot blik een vuurtje maken, met een uitdaging waar de leiding ook niet over had nagedacht. Het hout was namelijk nog een beetje nat, wat ervoor zorgde dat de vuurtjes van de bevers niet al te makkelijk aan wilden. Met wat hulp van Sterre, Bas en Stanley ontstonden er gelukkig wel kleine vuurtjes waar we de handen aan konden opwarmen.

Marshmallows bakken boven deze vuurtjes was echter een te grote uitdaging, daarom had Stanley ondertussen een groot vuur gemaakt. Hiermee konden we gelukkig wel marshmallows maken en konden de bevers met plakmond weer mee naar huis.

Voor nu een goed weekend en tot volgende week!

Goed pad, zonnig spoor