Sint Joris

We mogen weer! Valentijns- en sneeuwopkomst

Op deze manier hebben we natuurlijk een hoop 'We mogen weer!' opkomsten. Zaterdag was weer de eerste opkomst voor de bevers en andere speltakken, na de lange vervelende lock-down. Hopelijk is dit ook de laatste keer met een 'We mogen weer' opkomst, want wij beverleiding hebben het net zoveel gemist als de bevers zelf!

We vielen met de beveropkomst dan wel meteen met de neus in de sneeuw (in plaats van boter), want de Damlaan was nog mooi wit gekleurd. We begonnen met een potje 'Kupido tikkertje'. Maar vanwege de kou duurde dit niet heel lang, ondanks de stralende zon. 

Gauw gingen we naar binnen waar de kachel de blokhut al aardig verwarmt had. We deden nog een leuk spelletje in het Valentijns thema, namelijk levend memory. Het leuke aan dit spel was, dat je het op veel verschillende manieren kan doen. Eerst probeerden we elkaar op te zoeken. Toen we dit goed konden, probeerde we het zo snel mogelijk. Dit lukt in maar liefst 10 seconden!! 

Nu was het tijd voor pauze waar we allemaal hartjes snoepjes kregen, met ranja. Ook luisterden we naar een verhaal over Valentijnsdag.

Na de pauze was het tijd voor iets anders. Iedereen trok in het geheim een briefje met een naam uit de pot. De bedoeling hiermee was om een Valentijnskaart te maken voor degene die je had getrokken. Heel druk gingen de bevers aan de slag, heel stiekem natuurlijk, want je mocht van elkaar niet weten wie wie had getrokken. 

Toen iedereen hiermee klaar was, gingen we één voor één de kaart aan elkaar geven. Het was wel spannend, maar wat een mooie en lieve kaarten waren er gemaakt! 

Nu hadden we wel genoeg binnen gezeten, de sneeuw in! De laatste 20 minuten hebben we heerlijk buiten gespeeld. 

Wij vonden het superleuk om jullie weer te zien na deze lange tijd, tot volgende week!

De Beverleiding

 

Openen in de sneeuw

Openen in de sneeuw

Lekker rennen om warm te blijven

Lekker rennen om warm te blijven

Druk bezig met het maken van de Valentijnskaarten

Druk bezig met het maken van de Valentijnskaarten

Alle Valentijnskaarten aan elkaar uitdelen

Alle Valentijnskaarten aan elkaar uitdelen