Sint Joris

Zakmes, vuur en marshmallows!

Zakmes?! Ja dat lezen jullie goed! Omdat er door de vakantie weinig bevers waren, maar wel alle leiding er was hadden we de mogelijkheid om van Steven Stroom te leren hoe we met een zakmes moeten werken. Maar ik loop al op de zaken vooruit; ik zal even beginnen bij het begin van de opkomst.

Na de opening zijn we begonnen met een spel om even wat energie kwijt te raken. We hebben schipper mag ik overvaren gespeeld en moesten als vogels, konijnen, kikkers en leeuwen naar de overkant zien te komen, zonder dat we getikt zouden worden. Soms waren alle dieren de tikker te slim af, maar dat zorgde er ook voor dat het spannend bleef!

Nadat we allemaal gerend hadden was het tijd om naar het bos te gaan. Hier moest iedereen een stok vinden die we als iedereen een stok had van punt konden gaan voorzien voor de marshmallows. Na de zoektocht en de goede instructie van Steven, mocht iedereen aan de slag. Netjes met voldoende afstand van elkaar hebben alle bevers hun eigen stok gemaakt. Super knap! Want het is nog best zwaar om een punt aan een stok te krijgen.

Die stok wilden we natuurlijk ook erg graag gebruiken, dus was het de hoogste tijd om vuur te gaan maken. Nog even een snelle herhaling van de regels in de kampvuurkuil en daarna in tweetallen, aan de slag om vuur te maken. Als uitzondering mochten de bevers vandaag zelf het vuur aansteken. Normaal is het aansteken van het vuur iets wat de leiding doet.

Toen alle vuurtjes aan waren mochten de bevers eindelijk hun stokken uitproberen en marshmallows te maken. Die waren natuurlijk super lekker! Na de marshmallows was het helaas al weer tijd om te sluiten. 

 

Goed pad, zonder spoor!