Sint Joris

ANNE? WAAR MOET DIT??

Afval scheiden, een van de dingen die onze wereld nog kan redden. Zo begon dit kamp, na dat we allemaal gesetteld waren na de fietstocht liepen we bij onze foerage langs en kwam Otto naar ons toe met een PMD zak (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen, voor de incapabele onder ons). Mijn dag kon niet meer stuk, er werd ons op dringend verzoek aangeboden om te gaan scheiden. Een mogelijkheid om een stukje van de wereld te redden, minder weg te trekken van de bewoonde wereld (op onze buurvrouw na), een mogelijkheid om geen bijdrage te leveren aan de mega plasticsoep in onze Grote Oceaan, zoals Wikipedia het vermeld

"De grootte van de plasticsoep is onbekend, maar wordt geschat op 700.000 km2 tot meer dan 15 miljoen km², (0,41% tot 8,1% van het oppervlak van de Grote Oceaan). Het gebied bevat mogelijk meer dan 100 miljoen ton aan afval.[3] ''

Dus even voor de mensen die denken dat ik me aanstel of niet serieus genomen hoef te worden, dat moet wel!!! Het kan dus oplopen tot het oppervlakte van Portugal, Spanje en Frankrijk bij elkaar. Het plastic verpulverd tot minuscule stukjes dit wordt op gegeten door vissen en andere levende wezens, zo wordt onze voedselketen verstoord ,en om even misschien jullie aandacht te trekken, dit heeft ook effect op ons, langzaam maar zeker eten we meer plastic en veranderen we langzaam in Thneedville.

Maar Otto kwam met de zak, en ik greep m'n kans, ik rende terug naar de RSA keuken om het goede nieuws over te brengen. Natuurlijk was de reactie op mijn voorstel niet uitermate fortuinlijk maaar na enig door duwen en veertig keer uitleggen wat er nou eigenlijk in die plasticvuilniszak ('Normaal doet m'n moeder dat voor me.' mentaliteit), in het afval gat achter de bosjes en de rest afval zak moet, heeft de groep eindelijk geaccepteerd dat we enigszins iets niet kapot en dood maken. Wel wordt van mijn inzet, helaas, iets van een grap gemaakt, dit vind ik teleurstellend als we kijken naar de ernst van het probleem.

Dankjewel voor de aandacht, RSA dankjewel voor het afval scheiden voor mij, ik ben zeer trots op jullie en had niet verwacht dat we al zo lang vol zouden houden en dat jullie zelfs zonder dat ik er bij ben het afval in de goede zak gooien, de natuur is ook dankbaar en de buurvrouw had ook vast niet verwacht dat we afval zouden scheiden.

 

Anne (reserve of niet)