Sint Joris

Zomerkamp Wipperfurth 1

Wipperfurth dag 1

Na een vermoeide reis en wegafsluitingen die genegeerd werden, kwamen de personenauto’s en personen busjes tussen 13:13u en 15:30u aan in Wipperfurth. Eduard had het zwaar. Zijn wegafsluiting zorgde ervoor dat hij de aanhanger moest afkoppelen om zijn bus en aanhanger te kunnen draaien.

Op het kampterrein werden de tenten geplaatst en de keukens gebouwd. Er was enige strijd tussen de leiding die een plek op het oog had en Anne A  (RSA) die dezelfde plek wilde hebben. Deze hoger gelegen plekken zijn altijd gewild bij de ervaren kampeerders want die weten wat een regenbui kan brengen.  Nou die regen gaat er niet komen dus wij hebben ons er bij neergelegd.

Met Lars zijn we eerst naar de kapper gegaan. Dit weliswaar onder lichte protest, maar het zag er echt niet uit. Je begrijpt de ouders ook niet dat je je kind zo naar een scouting kamp stuurt in Wipperfurth. Cassandra was blij dat we haar rol even overgenomen hadden. De kapper was meerdere keren kampioen van Duitsland. Lars heeft zijn Duitse spreekvaardigheid kunnen ophalen. Komt goed uit voor zijn stage straks in september. Het eind resultaat mag er zijn.

Voor de avond stond een avondspel in het draaiboek. Maar van een goed script moet je kunnen afwijken. Uiteindelijk werd na een stevige campagne gevoerd te zijn het avondspel omgezet naar een kampvuur avond.

Zondag stond in het teken van tochttechnieken, kompasschieten en een avondspel. Om 08:30 fikten de eerste Explorers al uit de tent. In de nacht koelt het lekker maar zodra de zon op komt worden de tenten al gauw een zweet tent.

Met de stand van de wijzers van de klok kun je een tocht lopen. Daarna een strippenkaart en laatste voor mij onbekende YbbC evpugvat ….. tocht.

In Wipperfurth moesten er 3 kompas richtingen geschoten worden. Met een vector lijn kwamen ze uit bij het ziekenhuis, voetbalveld en het gerechtsgebouw. Hier moest als bewijs een selfie geschoten worden.

Na een heerlijk ijsje van de ijssalon (San Remo) ging de tocht weer terug naar Fliegeneichen. Het avond programma stond in het teken van Cluedo. Het oorspronkelijk spel was aangepast met 2 huurmoordenaars en startmunten. De huurmoordernaars moesten voorkomen dat de rechercheurs de zaak zouden oplossen.

Om 02:00u was het volledige stil op het terrein.

Richard