Sint Joris

Activiteiten scouts

Ondertussen is het scoutingseizoen al lekker op gang gekomen met een reeks van verschillende activiteiten tijdens de opkomsten.

Eén van de eerste activiteiten was houthakken. Dit is een standaardvaardigheid van de scouts. Tijdens het houthakken zorgen de scouts voor onder andere bosonderhoud, brandhout en het maken van nieuw pionierhout. Bovendien is het een leuke fysieke inspanning. Tijdens één van de opkomsten hebben de scouts bijvoorbeeld vogelkers verwijderd. Vogelkers moet worden verwijderd om het bos ruimte te geven.

Verder zijn de scouts dit seizoen al druk bezig geweest met pionieren (lees: knopen). Dit is een belangrijk onderdeel ter voorbereiding op kampen en eventuele scoutingwedstrijden. Tijdens kampen moet er bijvoorbeeld vaak een keuken worden gepionierd en het is belangrijk om hier mee te oefenen. Daarnaast is het gewoon een handige vaardigheid om onder de knie te hebben tijdens het kamperen.

Een andere activiteit die dit seizoen al aan bod is gekomen is koken. Gedurende een opkomst hebben de scouts allerlei verschillende vormen van aardappelgerechten gemaakt. In verschillende groepjes werd er onder meer gezorgd voor aardappelpuree, gebakken aardappels, rösti en patat. Verder hebben de scouts al een simpele groentesoep gemaakt op een houtvuurtje.

Eén van de bijzondere opkomsten dit seizoen was de zeilopkomst in samenwerking met de waterscouts van de Nautilusgroep. Onze scouts hebben lekker meegezeild met de waterscouts. Het idee is om de waterscouts in het voorjaar een keer bij onze scoutinggroep uit te nodigen en hun kennis te laten maken met de bezigheden van landscouts.

Een andere bijzondere opkomst vond afgelopen zaterdag plaats. Deze opkomst stond volledig in het teken van EHBO. Tijdens deze opkomst kregen de scouts uitleg van een extern persoon van M.M.S.T. Dit bedrijf is actief in het geven van cursussen en trainingen binnen de eerste hulp. De scouts hebben onder andere een snelverband bij elkaar aangelegd, kennis gemaakt met een AED en instructies gekregen over bellen met 112.

 

Klik hier voor alle foto's in het fotoboek!
 

De scouts leiding