Sint Joris

Dat was smullen!

Gisteren stond de opkomst van de scouts in het teken van koken. Om eerst even wat energie kwijt te raken en om alvast in de 'kooksfeer' te komen, werd er begonnen met een partijtje 'levend boter, kaas en eieren' op het voetbalveld. Vervolgens hebben de scouts, in hun patrouille, elk een onderdeel van de maaltijd gemaakt.

De eerste patrouille moest zorgen voor hamburgers. Uiteraard waren er geen kant-en-klare hamburgers gekocht, maar moesten ze zelf het gehakt kruiden en omvormen tot een hamburger. Daarna was het een kwestie van de hamburgers goed bakken op een rooster boven een houtvuurtje in de kampvuurkuil. De tweede patrouille had de taak om pitabroodjes te maken. Buiten werd door de leiding de houtoven flink opgestookt, terwijl de scouts ondertussen het deeg klaarmaakte. Toen de oven eenmaal warm genoeg was en het deeg genoeg was gerezen, konden de broodjes de oven in. Deze patrouille had ook nog tijd om allerlei ingrediënten voor op het broodje te snijden, zoals komkommer, sla en tomaat. De derde en laatste patrouille heeft gezorgd voor heerlijke frietjes en 'aardappelsnacks'. Ze hebben de aardappels even gekookt en in mooie reepjes gesneden, om ze vervolgens te frituren in een pan.

Rond half één was alles klaar en kon iedereen lekker smullen van zijn/haar zelfgemaakte broodje hamburger met frietjes. Het was lekker! Goed gedaan scouts.

De rest van de foto's staan in het fotoboek, onder 'Scouts - Kookopkomst - Nov. 2017'

Friet bakken

Friet bakken

Pita broodjes in de houtoven

Pita broodjes in de houtoven

Hamburgers bakken op houtvuur

Hamburgers bakken op houtvuur

Eindelijk! eten!

Eindelijk! eten!