Sint Joris

Herfstwandeling versus Halloween

Halloween is van oorsprong een Keltische feest. De bron ligt in Ierland, Schotland en Groot-Brittannië. De migranten uit deze landen hebben het weer meegenomen naar Amerika. Uit Amerika komt ook het uithollen van pompoenen vandaan. Dit deden de Kelten met rapen.
Dit jaar hebben we de herfstwandeling ingeruild voor een Halloween tocht.

Onder de bezielende leiding van “Graaf Dracula” werden verschillende  objecten gemaakt door de werkmannen van de onderhoudsploeg. Om 15:00u zijn we gaan opbouwen. Door de Rovers werd de blokhut omgetoverd naar een mix van Harry Potter relikwieën  en een heus spookhuis.
Na een gezamenlijke maaltijd moest er geschminkt worden. De ene zombie naar de andere kwam bij de visagisten vandaan. Om 19:00 begonnen de eerste bezoekers via de toegangspoort van de nachtwaker aan de barre tocht. Onder genot van thee, koffie, Halloween koekjes en een heksen drankje konden de bezoekers van de schrik bekomen.

Met de inzet van alle leiding, Rovers, RSA, ouders, figuranten en bestuur hebben we een fantastische Halloween feestje gevierd. Volgend jaar weer?!

Sint Joris blijft u verrassen!

Graaf Dracula

Halloween Team

Halloween Team

De man met de motorzaag

De man met de motorzaag

Zombies

Zombies

Witte Wieven

Witte Wieven