Breaking news: soutinggroep steelt wereldberoemd schilderij

Sint Joris

Breaking news: soutinggroep steelt wereldberoemd schilderij

ZUTPHEN - De welpen van scoutinggroep Sint Joris hebben zaterdag 2 februari het wereldberoemde schilderij ''De geboorte van Venus'' gestolen uit museum ''De Draak'' aan het Oostveensepad 2 in Zutphen. Er gaan geruchten rond dat ze dit hebben gedaan om de blokhut op te vrolijken of om de kas te spekken.

Het wereldberoemde schilderij hing tijdelijk in museum ''De Draak'' voor een korte expositie. De woordvoerder van het museum geeft aan dat het schilderij in een zwaar beveiligde kluis hing. Echter gaf hij ook toe dat er vanwege bezuinigingen geen bewakers meer aanwezig zijn in het weekend.

Getuigen hebben gemeld dat ze meerdere mensen in volledig zwarte kleding hebben zien rondlopen in de buurt van het museum. Niemand heeft een alarm af horen gaan. Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was zegt: ''Ik heb zaterdag wel wat mensen in het zwart zien rondlopen, maar ik dacht dat het in de mode was.''.

Het museum is momenteel in gesprek met de Uffizi-galerij in de Italiaanse stad Florence, waar het schilderij normaliter hangt. Er is nog niets bekend over de verdere afhandeling. De Uffizi-galerij heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

De voorzitter van de scoutinggroep zegt hier niets van af te weten. De welpenleiding heeft geweigerd te reageren. De politie is druk bezig met een onderzoek, maar geven aan dat ze tijdens een inspectie van de blokhut geen sporen hebben gevonden. Momenteel zitten er geen verdachten vast voor de kunstroof.

Heeft u iets gezien of gehoord op zaterdag 2 februari tussen 13.30 en 15.30? Laat het weten aan politie Zutphen via: 0900-4488 (anoniem).

Missie geslaagd

Missie geslaagd

De welpen leggen de eed af

De welpen leggen de eed af

Sluipen

Sluipen

Plan van aanpak door hoofdspion Martijn

Plan van aanpak door hoofdspion Martijn