Sint Joris

Dinsdag bij de welpen

Om 7:30 uur ging bij de welpenleiding de wekker. Nadat we allemaal zo goed als wakker waren, was het tijd om ons klaar te maken voor het ontbijt. Het was een lekker rustig ochtendje, de welpen lagen om 8:00 uur allemaal nog netjes in de slaapzaal! Na het aankleden en de corvee was het om 8:30 tijd om te ontbijten, meteen daarna kwamen we ridder Alton weer tegen! Vandaag heeft hij de welpen een echte riddertraining gegeven, dit ging natuurlijk supergoed want onze welpen zijn fantastische ridders.

Na de training gingen we naar Koning Philip om adviseur Laurens in de kerker te gooien. Hij heeft namelijk de geheime missie verraden. (Volgens de welpen verdiend hij het echt...) Maar er is ook goed nieuws! Als de welpen heel erg hun best doen en heel hard trainen worden ze vanavond (dinsdagavond, nog even afwachten dus...) geridderd!

Na het bezoek aan de koning zijn we begonnen aan een fototocht. Volgens Aurian was het heel erg leuk, het leukste vond ze het boogschieten. Maar ze vond eigenlijk alles heel erg leuk. Tijdens de tocht waren er drie posten; boogschieten, hoefijzerwerpen en natuurlijk de zeer belangrijke lunchpost.

Bij terugkomst hebben we besloten om een potje weerwolven te spelen, ik was samen met Floortje een weerwolf, maar Aurian had ons helaas al snel door. Helaas voor ons weerwolven (Cilia, Jasper, Floortje en ik) hebben de burgers gewonnen. We nemen nog wel wraak!

Nu is het al weer bijna tijd om te gaan koken. Er is nog een potje weerwolven gespeeld, er zijn appels uitgedeeld en de welpen mogen vrij spelen. Vanavond eten we macaroni! Na het eten hebben we ook nog een heel spannend avondspel.En natuurlijk zijn we allemaal benieuwd of de welpen geridderd worden.

- Dieuwertje (welpenleiding)