Sint Joris

Eerst water, de rest komt later op de zater(dag)

Het was afgelopen zaterdag heel erg warm. Daarom hebben de welpen verkoeling gezocht, maar vooral ook naar elkaar gebracht. 

De dag begon met een proefje; probeer een glas op de kop te vullen met water. Dat is niet makkelijk, maar als het mislukt kun elkaar tenminste nog een beetje natgooien. 

Daarna werd de groep welpen verdeeld in twee teams. Ieder team kreeg een buis die vol moest met water, maar de buizen zaten vol met gaten. Met man en macht werd geprobeerd de buis te vullen met water, om de pingpongbal van de bodem omhoog te krijgen. Het resultaat was een hoop gelach, en een paar kleddernatte personen. De chipjes (traktatie van Martijn) gingen er in de pauze wel in!

Als afsluiting werd een variant op blokjesvoetbal gespeeld. In plaats van blokjes waren er flessen water. En als die flessen water ongeveer halfleeg waren, mocht het restant water over een leiding worden gegooid. Dan word verliezen toch een stuk minder erg!

Volgende week is alweer de laatste opkomst van het seizoen. Als het weer zo warm word als afgelopen zaterdag, is het begrip "zonnebaden" zeker van toepassing.