Eerste welpenopkomst

Sint Joris

Eerste welpenopkomst

Hallo allemaal!

Afgelopen zaterdag was de eerste opkomst met alleen de welpen. Het was dus ook de eerste opkomst zonder de oudste kinderen, dit was natuurlijk best wel een beetje wennen. Maar er waren ook twee kijkers, wat erg gezellig was! Ook hebben we het ''3x uniform vergeten? Taartje eten!'' bord opgehangen, en we mochten gelijk al drie streepjes zetten!

Zoals we altijd doen zijn we begonnen met openen en daarna werd er verteld wat we deze opkomst gingen doen. We zijn begonnen met een potje levend stratego, altijd leuk! Eén van de groepjes vond alleen wel dat normaal levend stratego niet uitdagend genoeg was, dus hebben ze de vlag in de blokhut verstopt in plaats van in het bos. Aan het einde was het niet helemaal duidelijk wie er nou gewonnen heeft, maar het was wel heel leuk!

Na al dat geren was er natuurlijk tijd voor ranja en een koekje. Maar iedereen had natuurlijk zin om verder te gaan met de opkomst. Dat werd helaas minder toen er verteld werd dat we gingen knopen... Er moesten drie knopen geoefend worden, namelijk de halve steek, achtknoop en platte knoop. De meeste welpen hadden het gauw gezien en gingen touwtje springen of touwtrekken. Een aantal welpen vonden het wel erg leuk en hebben zelfs nog een aantal extra knopen geoefend zoals de slipsteek, schootsteek en de mastworp!

Aan het einde van de opkomst vond ook één van de welpen dat hij al veel te lang niet meer gemammoet had (wel een hele week niet!), dus dat moest ook maar gedaan worden, en natuurlijk was de leiding de klos. Om half vier kwamen alle ouders al weer iedereen ophalen dus moest er gesloten worden. Eén van de leiding had het logboek nog thuisliggen (oeps...) dus die werd niet meegegeven deze keer.

Volgende week worden er weer een aantal ''nieuwe'' welpen geïnstalleerd! We hopen dat iedereen er zin in heeft, wij namelijk wel!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Uitleg

Uitleg

Zin in!

Zin in!

Mammoeten

Mammoeten

Knopen

Knopen