Sint Joris

Geesten op de hei

Hallo allemaal!

Elk jaar, zo rond 31 oktober, komen er op verschillende plekken op de wereld geesten tevoorschijn. Klaar om rond te spoken en mensen bang te maken. Helaas is de hei ook zo'n plek. Deze zaterdag was het de taak van de welpen om er voor te zorgen dat de geesten rustig bij de blokhut zouden blijven en niet naar mensen hun huizen zouden gaan.

Gelukkig is er een manier om de geesten op andere ideeën te brengen. Er zijn namelijk speciale snoepjes die de geesten zó lekker vinden dat ze niet rond gaan spoken. Maar deze snoepjes zijn helaas niet zomaar bij de supermarkt te koop. Ze zijn alleen maar te krijgen bij de geestenfluisteraar. Een  gemaskerde - omdat hij niet herkent wil worden door de geesten - man die in het moerasbos ronddwaalt.

Maar zouden de welpen het aandurven om deze man op te zoeken? Gelukkig zijn er acht hele dappere welpen gekomen om deze taak op zich te nemen! In twee groepen zijn onze heldhaftige welpen op zoek gegaan. Maar natuurlijk was de geestenfluisteraar niet de enige die in het bos rond liep. Er waren ook nog andere enge wezens die de welpen probeerde bang te maken, zodat ze de man niet zouden vinden. Maar het is onze onverschrokken welpen gelukt!

Onze moedige welpen zijn er in geslaagd om genoeg geestensnoepjes te verzamelen en hebben ze bij de blokhut gelegd. De geesten zullen er van snoepen en weer terug gaan naar hun eigen wereld. Nu maar hopen dat ze daar blijven tot volgend jaar.

Na deze tocht was er natuurlijk tijd om nog even lekker wat te eten (hele enge mandarijntjes en snoepjes met botten) en te drinken (een heksenbrouwsel). En toen was het al weer tijd om weer naar huis te gaan en (hopelijk) lekker te slapen.

Volgende week is alles gelukkig weer als vanouds! De opkomst is dan weer gewoon van 13.30 tot 15.30 op de Damlaan.

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Spooky mandarijn

Spooky mandarijn

Spelletjes

Spelletjes

Filmpje kijken

Filmpje kijken

Wat is er in de blokhut?

Wat is er in de blokhut?