Sint Joris

Herfstdag!

Beste lezers,

Afgelopen zaterdag waren de welpen de hele dag in het bos op de Hei. We zouden eigenlijk een winterkamp hebben, maar omdat dit door de nieuwe coronamaatregelen niet door mag gaan, wouden we er toch een leuke en lange dag van maken vol met scoutingactiviteiten!

We begonnen ’s ochtends met een paddenstoelenspeurtocht. In groepjes kregen de welpen een telefoon om foto’s te maken van zoveel mogelijk (verschillende) paddenstoelen die nu overal in het bos te vinden zijn. Één voorwaarde: je groepje moest ook op de foto staan! Iedereen ging enthousiast aan de slag, en struinde door het bos op zoek naar de mooiste paddenstoelen.

Na deze grondige inspectie van het bos was het tijd voor een potje trefbal. Ondertussen werd het vuur door de leiding brandend gehouden, en werden de twee handgemaakte pizzaovens op temperatuur gebracht door pizzabakker Richard die de welpen hielp hun eigen pizza te bakken voor de lunch. Superlekker natuurlijk, want zelfgemaakt met alles wat je lekker vindt!

Terwijl  de pizza’s een voor een de oven in gingen, was er genoeg tijd om soep te eten en in het bos te spelen met karren, kruiwagens en andere leuke voorwerpen die de welpen in de schuur vonden.

Omdat het bos op de Hei voor veel kinderen geen bekend terrein is, maakten we na de lunch een korte wandeling door dit 7,5 ha grote bos. De stormbaan en grondhut waren populaire attracties en sommige welpen vonden bijzondere schatten of grote takken om mee terug te nemen. Ook kozen de welpen een plek uit om een  hut te bouwen.

De verdere middag werd er druk gebouwd aan de hutten, en in de blokhut kon er in een houten schijf een mooie tekening gebrand worden. Tegelijkertijd begon de leiding aan het record ‘zoveel mogelijk pannenkoeken bakken in zo weinig mogelijk tijd’. Anderhalf uur later stonden de pannenkoeken op tafel, en weer een kwartier later waren ze alweer op. We sloten de avond af met een potje weerwolven, een favoriet van de welpen!

Een paar foto’s van deze leuke dag staan hieronder, maar alle foto’s kunnen jullie vinden in het fotoboek (of via deze link: https://www.st-joris.nl/media/272).

Tot volgende week, dan hebben we de laatste opkomst van het knopeninsigne!

Groetjes van de welpenleiding