Hutten, aardappels en installaties

Sint Joris

Hutten, aardappels en installaties

Hallo allemaal!

De opkomst deze zaterdag begon met een mooi verhaal van Cilia, over een prachtige aardappel die ze heeft gevonden op weg naar scouting. Het programma van vandaag draaide dan ook om deze speciale aardappel. In drie groepen moesten er hutten gebouwd worden, er konden punten verdiend worden door goede knopen te leggen en door een mooie hut te bouwen. We hebben ook een vuur gemaakt, dus voor brandhout zoeken konden er ook punten gehaald worden. 

Elk groepje had zijn eigen fluitsignaal, als ze dit hoorde moesten ze snel brandhout gaan zoeken voor het vuur, wanneer ze hiermee genoeg punten hadden gehaald mochten ze verder met hun hut. Het zijn echte kunstwerken geworden! Na een uur werken aan de hutten was het natuurlijk tijd voor pauze, maar niet zoals we dat normaal doen. Er waren namelijk traktaties! Eén welp is jarig geweest en een andere welp kwam helaas afscheid nemen. 

Na de pauze was het tijd om nog een installatie voor te bereiden, de welp die geïnstalleerd werd mocht natuurlijk (nóg ;)) een traktatie maken met een andere welp terwijl de rest zijn test gingen voorbereiden. Ook gingen er nog drie welpen mee naar het bos om hun hut te laten zien en beoordelen door de leiding. 

Toen de ouders er waren was het tijd om te beginnen met de installatie! Zoals altijd werd het uniform aangetrokken en werd alles uitgelegd, gevolgd door het uitvoeren van de test en het doen van de belofte.  En natuurlijk werd de traktatie uitgedeeld! Nadat de welp officieel geïnstalleerd was, was het ook tijd om de winnaar van de aardappel (die ondertussen in het vuur heeft gelegen om te poffen) bekend te maken. Natuurlijk waren de welpen erg blij en trots!

Daarna was het alweer tijd om te sluiten, met de traktatie nog in de hand. We hopen dat jullie de opkomst net zo leuk vonden als wij! Morgen staan we met de rovers op het chocoladefestival, en we hopen dat jullie ook komen kijken!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

PS. De gepofte aardappel was helaas niet erg lekker en een beetje verkoold. Gelukkig heeft het groepje ook een wisselbeker gekregen ;)

Tijd voor de installatie

Tijd voor de installatie

Het fantastische verhaal over de aardappel

Het fantastische verhaal over de aardappel

Punten halen door knopen!

Punten halen door knopen!

Traktaties!

Traktaties!