Sint Joris

Installeren!

Hallo allemaal!

Vandaag was het weer een hele speciale zaterdag, er werden namelijk drie welpen geïnstalleerd! Zoals we elke opkomst doen begonnen we met de opening. Omdat er vandaag wel vijf(!) kijkers waren zijn we maar direct een namenspelletje gaan doen om elkaar te leren kennen. Daarna was het tijd om even lekker in het bos uit te razen met een spelletje levend kwartet.

Ondertussen was de leiding al druk bezig om alles klaar te zetten voor de installatie, er moest koffie en thee gezet worden en alle stoelen en banken moesten mooi opgesteld worden. Rond half drie was het spel klaar er werd alles naar binnen gebracht. Na al dat geren was het natuurlijk tijd voor een beker ranja en een koekje!

Toen alles op was en de bekers in de gootsteen stonden gingen de welpen die geïnstalleerd gingen worden mee met de leiding om de traktaties voor te bereiden. Ondertussen zijn de andere welpen aan de slag gegaan met een welpentest! Er werden drie vragen/opdrachten bedacht waardoor de drie welpen moesten laten zien dat ze er echt bij horen! 

Om kwart voor drie kwamen de ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's binnendruppelen om te komen kijken. Nadat er koffie en thee was ingeschonken en de welpentest af was, was het tijd om te beginnen met de installatie. Dat begon natuurlijk met de welpentest! Er moest een blad geïdentificeerd worden, een achtknoop worden gemaakt en een lastige vraag over vuur beantwoord worden, maar natuurlijk zijn ze alle drie met vlag en wimpel geslaagd!

De uniformen werden aangetrokken en alle insignes en onderdelen van het insigne werden uitgelegd. Tot slot moest de belofte opgezegd worden. De welpen gaven de leiding de linkerhand en saluteerde met de rechter terwijl ze de belofte na zijden. Daarna was het natuurlijk tijd om te trakteren! Toen dat op was hadden we nog wat tijd over, dus hebben we nog even slangentikkertje gedaan voor we zijn gaan sluiten.

Volgende week hebben we weer opkomst op dezelfde tijd en plaats! Hopelijk hebben jullie er weer net zoveel zin in als wij!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Uniformen

Uniformen

Pauze

Pauze

Klaar voor installatie

Klaar voor installatie

Traktatie

Traktatie