Sint Joris

Koken en potten bakken

Hallo allemaal :)

Omdat er vorige week stukje op stond, deze week een verslagje van de afgelopen twee opkomsten. Op 20 januari hebben de welpen zelf een aantal heerlijke gerechten gekookt en op 27 januari hebben we een start gemaakt met potten bakken. Hier onder lees je meer over deze super leuke opkomsten.

Zoals we elke zaterdag doen, zijn we 20 januari begonnen met de opening. Daarna zijn we gelijk begonnen met koken. De welpen zijn verdeeld in drie groepjes, in die groepjes gingen ze in drie rondes koken. In de drie rondes hebben de welpen aardappelpannenkoekjes, popcorn op houtvuur en appelflappen gemaakt. Helaas is niet alles helemaal gelukt... Eén portie popcorn is namelijk een beetje zwart geworden. De welpen die tijd over hadden mochten natuurlijk lekker buiten spelen. 

Aan het einde van de opkomst had één van de welpen een heel goed idee, konden de welpen niet een keer zelf een opkomst maken? Drie welpen die dit wel wouden doen, Toer, Marieke en Koen, zijn aan de slag gegaan om een opkomst te bedenken.

Zaterdag 27 januari zijn we natuurlijk ook begonnen met openen. Na de opening zijn alle welpen naar het bos gegaan om het spel beeldenmuseum te doen. Toen iedereen weer binnen was probeerde iedereen er achter te komen wat we nou gingen doen... We gaan potten (of iets anders van klei ;)) bakken! Na de uitleg van Cilia kregen alle welpen een stuk klei om iets van te maken. Er zijn van allerlei mooie creaties gemaakt! De welpen die klaar waren mochten in het bos gaan spelen. Wat nu erg leuk is met de omgevallen bomen. Er ligt nu ook veel water, dus hebben de welpen ook een brug gemaakt!

Na het sluiten zijn Toer, Marieke en Koen weer bij elkaar gekomen om hun opkomst nog een keer door te nemen. Ze hebben precies uitgedacht wat ze nodig en hebben en hoeveel tijd ze er voor nodig hebben. Het ziet er erg goed uit! 17 februari gaan we deze opkomst doen, en mogen zij voor één dag leiding zijn.

Komende week zaterdag gaan we ook iets heel leuks doen! De rovers hebben een vossenjacht in de stad georganiseerd. Om 14:00 verzamelen we ons bij het perkje naast de bibliotheek in Zutphen. Daar mogen de welpen om 16:00 ook weer opgehaald worden. Wij hebben er zin in, en we hopen jullie ook!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Potten bakken 1

Potten bakken 1

Potten bakken 2

Potten bakken 2

Koken 1

Koken 1

Koken 2

Koken 2