Sint Joris

Kunstinsigne en vuur maken

Deze week hebben de welpen meer geleerd en geoefend in het thema van het kunstinsigne. Een opener was een omgekeerde versie van het spel 'hints'. In een team van twee was er één persoon een blok steen, die door het andere teamlid werd bewerkt tot standbeeld. Vervolgens was het aan het standbeeld om te raden wat hij/zij moest voorstellen, en dat was nog niet zo makkelijk.

Vervolgens kwamen de kunstwerkjes van vorige week weer tevoorschijn. De inmiddels gedroogde stukken klei waarin afdrukken van takken en bladeren waren gemaakt (plus nog enkele eigen projectjes), werden deze week mooi beschilderd en liggen nu weer te drogen op de kasten in de blokhut. 

En geen scoutingweek is compleet als er geen vuur is gemaakt, zo leken de welpen te denken. Dus in kleine groepjes werd vuur gemaakt en er was duidelijk te zien dat de welpen in afgelopen tijd daar veel mee hebben geoefend. De vuurtjes waren al veel sneller aan en veel groter dan een paar maanden geleden. Dat is al een goed vooruitzicht naar ons weekendkamp over twee weken!