Sint Joris

Laatste dag bevers en welpen zomerkamp

De laatste dag van het zomerkamp zit erop. We hebben drie geweldige dagen gehad, waarbij we met de bevers en welpen een reis rond de wereld maakten. We gingen opzoek naar de verloren stukken van de schatkaart, die Pieter Plot had verloren tijdens zijn wereldreis. Omdat we vanwege het corona virus niet op vakantie konden, was het maar goed dat we dit konden inhalen met onze reis om de wereld!

Zoals dit al was geschreven en op de website geplaatst, begonnen de kinderen zaterdag in Azië. Zondag brachten de bevers en welpen door in Amerika en de laatste dag was vandaag in Europa.

We begonnen de ochtend fris, met een actieve ochtendgymnastiek in het bos. Verder hebben we lekker ontbeten met een vers gebakken croissantje en broodje, zoals ze in Frankrijk doen. Ook kregen we zoals de twee andere ochtenden een videoboodschap en handgeschreven brief van Pieter Plot. Hij vroeg ons om goed te zoeken naar de laatste stukjes van de kaart, zodat wij de schat konden vinden.

Na het ontbijt gingen we eerst al onze slaapspullen opruimen. En een van de bevers vond weer een stuk van de kaart onder zijn matje! Verder kwamen we nog terecht in Nederland, waar we oer Hollandse spellen speelden. Na dit leuke spel, was het wel weer tijd voor middageten en we gingen onze eigen broodjes bakken boven het vuur. Nadat iedereen zo ongeveer wel drie of vier keer een gebakken broodje ophad met zelfgemaakte kruidenboter of suiker, zaten we wel vol en hadden we wat tijd voor onszelf.

In de middag hadden we nog een spel, waarbij de bevers en welpen opzoek moesten naar het hondje Bobby van Pieter Plot. De leiding was getuige aan de ontvoering van de hond, waardoor de kinderen verschillende aanwijzingen moesten winnen bij ze. Uiteindelijk kwam er uit de antwoorden dat Bobby in de auto van Nienke zat. Toen we Bobby hadden gevonden, ontdekten we meteen dat hij een stukje van de kaart bij zich had. En niet zomaar een stukje, maar het laatste stukje dat wij moesten vinden! We renden meteen terug naar de blokhut om de kaart in elkaar te puzzelen en kwamen tot de conclusie dat de schat in het bos lag. Als de wiedeweer renden we door naar het bos om op zoek te gaan. En de schatkist lag vol met sleutelhanger lampjes, voor iedereen één, dat kwam goed uit!

Dat was nog eens een avontuur! Het verhaal was opgelost waardoor we weer zelf even konden doen wat we wilden. De welpen gingen weerwolven en de bevers luisterden nog naar een verhaaltje.

Maar het feest was nog niet over, want vanavond aten we friet, gedekt op borden van mayonaise en een mes en vork van curry en ketchup.

Na het eten hebben we nog even lekker gespeeld, nog een extra potje weerwolven gedaan en kampvuur liedjes gezongen. Pieter Plot was blij dat Bobby weer terecht was en dat de schat was gevonden, dus keken we nog een laatste videoboodschap van hem.

Toen was het ineens half acht en gingen we sluiten. Het was tijd om weer naar huis te gaan en weer in ons eigen bed te slapen. Wij als leiding vonden het super leuk dat jullie er waren.  Het was dan geen zomerkamp van een week, zoals normaal. Maar we waren blij dat we dit ter vervanging konden doen.

 

Tot na de zomer tijdens de eerste opkomst en een hele fijne zomervakantie!

Groetjes de bever en welpen leiding

 

P.s. Voor meer foto’s kunnen jullie op de website in het menu ‘foto’s’ kijken naar de albums van dit zomerkamp.

Zak lopen

Zak lopen

Koek happen

Koek happen

Broodjes bakken

Broodjes bakken

Kampvuur sketches met Anne en Martijn

Kampvuur sketches met Anne en Martijn