Sint Joris

Land art

Hallo allemaal!

Deze zaterdag zijn we begonnen met een lekker renspel in het bos, namelijk duivelstikkertje. Eén welp kreeg een das in zijn broek (zijn staart) en mocht andere welpen tikken. Maar als iemand zijn staart kon stelen, zonder getikt te worden, dan werd hij de tikker. Nadat de welpen lekker uitgeraasd waren zijn we begonnen met de echte opkomst.

Cilia had voor deze week iets heel leuks bedacht, namelijk land art! De welpen werden in twee teams verdeeld. Het team werd opgesplitst in jagers en kunstenaars. De teams moesten kunstwerken maken van dingen die ze in de natuur konden vinden. De kunstenaars vertelden aan de jagers wat ze nodig hadden voor het kunstwerk en de kunstenaars creëerden de werken. De leiding vertelde wat de teams moesten maken. Als het klaar was kon je geld verdienen, de leiding beoordeelde de werken en gaf de teams geld als ze het mooi vonden. 

Een aantal dingen die de welpen hebben gemaakt zijn een zon, een karakter uit het jungleboek en iemand van de leiding. Toen ze klaar waren met het maken van de kunstwerken konden de teams natuurlijk ook wat kopen met het verdiende geld! Namelijk marshmallows en biscuitjes. De welpen mochten de marshmallow roosteren boven het vuur en hem dan tussen de twee biscuitjes doen en opeten. Ze hebben het super gedaan dus heeft iedereen wat lekkers verdiend!

Na het roosteren was er nog wat tijd over dus hebben we nog even gemammoet, wat iedereen altijd heel leuk vind. Daarna was het wel weer tijd om te sluiten. Komende zaterdag is de opkomst, zoals altijd, van 13:30 tot 15:30 op de Damlaan.

Tot volgende week! Groetjes van de welpenleiding :)

1

1

2

2

3

3

4

4