Sint Joris

Museum bezoek

Vorig weekend hebben de welpen activiteiten gedaan voor het insigne 'Cultuur'. De binnenstad van Zutphen barst van de cultuur, dus we waren voor de verandering een keer niet in het bos te vinden. 

In het stadsmuseum hebben de welpen geleerd over de geschiedenis van hun woonplaats (of de grote stad in de buurt van hun woonplaats). Dit deden ze door middel van een leuke speurtocht die het museum heeft georganiseerd. In de verschillende zalen hangen icoontjes die je kunt scannen om een verhaal en een vraag te horen. Het antwoord op deze vraag is ergens in de zaal te vinden, maar dan moet je wel goed zoeken! Al gauw werd de speurtocht vergeten in de verwondering dat Zutphen al meer dan 1000 jaar oud is. Vooral de opgravingen van oude munten, zwaarden en zelfs skeltten maakten veel indruk. Het was wel moeilijk om van sommige dingen af te blijven, maar het museum was voorbereid en had overal glas voor gezet :)

Omdat de groep net iets te groot was om in één keer los te laten in het museum, werd deze in twee gedeeld. De tweede helft bestond uit het knutselen van een kerstversiering voor thuis. In de vorm van een oud herenhuis van onze Hanzestad werd een kunstwerkje gemaakt dat samen met een lampje een mooi tafereel moet geven. Hopelijk heeft iedereen die thuis naast de kerstboom staan.

Dit weekend hebben we met de hele groep een kerstviering, en daarna zit 2022 er alweer op. Iedereen die wij vanavond niet zien wensen wij alvast fijne kerstdagen en een gelukkig 2023!