Nieuwe welpen installeren

Sint Joris

Nieuwe welpen installeren

Hallo allemaal!

Deze zaterdag was het weer een bijzondere opkomst! We hebben namelijk drie nieuwe welpen geïnstalleerd. De vierde welp kon helaas niet, dus die gaan we volgende week installeren.

Zoals we elke opkomst doen, zijn we begonnen met het openen. Heel veel welpen konden vandaag niet komen dus waren we met een klein clubje, 7 welpen en kijkers. Maar natuurlijk was het net zo leuk als anders. Na de opening zijn we begonnen met ''Anne Maria Koekoek'' en nog wat andere spelletjes. Toen was het al gauw tijd voor pauze.

Na de pauze gingen we aan de slag voor het installeren. De nieuwe welpen maakten een traktatie voor de ouders en de ''oude'' welpen maakten een quiz om te kijken of de nieuwe welpen wel klaar waren om geïnstalleerd te worden. De installatie begon met de vragen, die ze (in scoutingstijl) moesten zoeken op een plattegrond van het lokaal. De ene vraag was moeilijker dan de ander, maar natuurlijk is het ze gelukt!

Daarna was het tijd voor de échte installatie. De nieuwe welpen kregen hun uniform aan met uitleg over de insignes en waar deze op het uniform moeten, ook werden de nieuwe nesten en nestleiders bekend gemaakt! Na het aantrekken van het uniform is het tijd voor het meest officiële deel van de installatie. Elke welp geeft een leiding de linkerhand (omdat deze het dichtste bij je hart is) en hij/zij zegt de belofte na:

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de welpenwet.
Jullie kunnen op mij rekenen.

Daarna mocht iedereen de nieuwe welpen feliciteren en was het natuurlijk tijd voor de zelfgemaakte traktatie! Na de traktatie was het alweer tijd om te sluiten en om naar huis te gaan.

Volgende week zaterdag is de opkomst weer op de zelfde tijd en plaats, we hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Installatie

Installatie

Uitleg

Uitleg

Vragen

Vragen

Publiek

Publiek