Sint Joris

Ouder- en kindopkomst

Hallo allemaal!

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste opkomst van dit scoutingjaar, en net als vorig jaar was dit een ouder- en kindopkomst! Bijna alle welpen hadden een ouder/volwassene mee dus het was lekker druk!

We begonnen zoals altijd de opkomst met het openen. Maar deze week mochten de ouders ook lekker meedoen. Het begon al goed want het touwtje van de vlaggenmast was weg. Dan moet het maar alsof! De eer was natuurlijk aan één van de ouders ;)

Na het openen zijn we begonnen met het eerste spel; namelijk toiletpot-tikkertje. Er waren twee tikkers en als je getikt werd moest je hurken en je arm omhoog houden. Je mocht weer meedoen als iemand ''doortrok''. De ouders deden ook lekker mee en het was een goed begin van de opkomst. Het spel wat daarna kwam was iets moeilijker, namelijk het mattenspel. In groepjes van ongeveer vier mensen werd er een cirkel van touw op de grond gelegd. Daarbinnen moest het gebeuren. Martijn riep was er binnen de cirkel op de grond moest komen, bijvoorbeeld vijf voeten, twee ellebogen, een rug en een voorhoofd. Niets meer en niets minder, en dit moest je ook nog eens tien seconden volhouden.

Daarna was het tijd om even te pauzeren, wat na het mattenspel wel even nodig was! Iedereen kreeg ranja en natuurlijk wat lekkers! Toen iedereen uitgegeten en gedronken was gingen we weer terug naar het bos. Hier hebben we nog levens kwartet gespeeld. Maar natuurlijk wel met een twist. Er waren namelijk twee bowlingballen in het spel, die alleen door ouders gestolen mochten worden. Deze leverde aan het einde extra punten op! De ouders waren erg fanatiek!

Om half vier was het alweer tijd om te sluiten. Natuurlijk was het weer de eer aan een ouder om te doen alsof de vlag naar beneden werd gehaald. Na nog wat mededelingen was het tijd om naar huis te gaan.

Deze opkomst zijn er natuurlijk ook foto's gemaakt! Deze staan in dit fotoboek: https://www.st-joris.nl/media/225

Wij vonden het een hele gelaagde opkomst en hopen dat zowel de ouders als de welpen het ook naar hun zin hebben gehad! Dit was de laatste opkomst, dus wij wensen jullie alvast een fijne vakantie! Wij zien jullie graag weer na de zomervakantie, op de eerste opkomst op 1 september.

Groetjes van de welpenleiding :)

Groepsfoto!

Groepsfoto!