Sint Joris

Schuilen voor de regen

Hallo allemaal!

De afgelopen weken zijn we heel druk bezig geweest met het milieu-insigne, waar we onder andere ook veel voor geknutseld hebben... Dus was het tijd voor iets actievers, een leuk renspel in het bos misschien? Maar toen we aankwamen bij de blokhut kwam het met bakken uit de lucht. Helaas, dat wordt een binnenprogramma. Maar natuurlijk hebben we het ontzettend naar onze zin gehad! 

Omdat het buiten nou niet bepaald lekker weer was hebben we geprobeerd een record te vestigen, namelijk de snelste opening ooit. En we hebben het inderdaad in no-time gedaan! Gauw lekker naar binnen om groepjes te maken voor het programma. Na een aantal ''mislukte'' pogingen zijn er twee groepen gevormd die elk naar hun eigen lokaal gingen.

Groepje één ging met Cilia en Jelle papieren vliegtuigjes vouwen en proberen deze zo ver mogelijk te laten vliegen, groepje twee ging met Jelle en Dieuwertje een aantal dramaspelletjes doen, zoals de dief en de bruisende rivier. Helaas is het niet alle welpen gelukt om op de brug te blijven tijdens de bruisende rivier en zijn ze in het water beland ;). Tussendoor werd het wat droger en zijn er nog wat rondjes om de blokhut gerend.

Na het binnen spelen waren de welpen een beetje druk en was het tijd om buiten even uit te razen, ondertussen was het gelukkig gestopt met regenen. Nadat we buiten waren uitgespeeld was het tijd voor een korte pauze met thee, ranja en marshmellows. Toen was het al weer tijd voor het laatste onderdeel van het programma; weerwolven! Een klein groepje ging vast aan de slag voor het knopen-insigne.

De tijd vloog voorbij en het was alweer tijd om te sluiten, ook dit hebben we lekker snel gedaan en iedereen ging naar huis. Volgende week is er natuurlijk weer een heel nieuw programma, en hopen we dat het beter weer is zodat we lekker naar buiten kunnen! En natuurlijk gaan we ook met het groepje welpen verder met het knopen-insigne!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Lekker binnen

Lekker binnen

Proberen niet in de rivier te vallen...

Proberen niet in de rivier te vallen...

Voetballen!

Voetballen!

Knopen!

Knopen!