Sint Joris

Seizoensafsluiting bevers en welpen

Zoals wij ieder jaar doen, sluiten we het seizoen op een extra leuke manier af. Afgelopen zaterdag was de laatste opkomst voor de zomervakantie waarbij we super leuke dingen hebben gedaan, die ook nog eens heel leerzaam waren.

 

We begonnen natuurlijk met een spel zodat iedereen even zijn energie kwijt kon. Na een succesvol potje verstoppertje begonnen we met het echte programma. De welpen begonnen met een workshop archeologie. Dit was heel cool om te zien. Er waren allemaal scherven van potten, oude kogels, botten van dieren en nog veel meer meegenomen. Eerst werd er een klein beetje uitgelegd over wat archeologie nou precies betekend en wat je doet als archeoloog. Daarna mochten we zelf aan de slag. Bakjes met oude voorwerpen moesten op volgorde van tijd worden gelegd, botten werden nagetekend en opgemeten of in elkaar gepuzzeld. Een mooie duik in de geschiedenis!

 

Terwijl de welpen hier mee bezig waren, deden de bevers iets anders heel leuks. De bevers kregen een workshop 'iemand uit het water redden met een touw'. Dit begon met de klassieker 'ren je rot', waarbij de kinderen vooral leerden wanneer je iemand moet helpen en dat je eerst jezelf in veiligheid moet brengen. Vervolgens werd er uitgelegd en laten zien hoe je een touw gebruikt als reddingsmiddel. Voordat we dit zelf uit gingen proberen, oefenden we dit door onderhands te gooien met natte sponzen. Wat een lol! Nu iedereen dit goed onder de knie had, gingen we zelf elkaar uit het 'water' redden.

 

Na de pauze en even kort zelf spelen wisselden we om van workshop. Aan het einde van de opkomst kregen we een verrassing die ons een tijdje geleden was belooft. Taart voor iedereen als we in totaal 50 bevers en welpen hebben! En zover zijn we dan ook met 30 welpen en 20 bevers. We groeien razendsnel!

 

In het speciaal bedankt, Jos en Julie voor de archeologie workshop en Nienke en Mienke voor de reddingsbrigade workshop. Tot binnenkort voor iedereen die meegaat op zomerkamp en anders een hele fijne zomervakantie!

 

De bevers- en welpenleiding