Sint Joris

Tuinkersplantages

Hallo allemaal!

Net zoals de afgelopen twee weken, zijn we ook deze week weer gaan werken aan het milieu-insigne! Na de opening zijn we lekker warm naar binnen gegaan (in onze prachtige, net geschilderde lokaal!) en kregen we uitleg over planten. Deze week hebben we namelijk een eigen tuinkersplantage gemaakt! Er werd uitgelegd dat planten onder andere water en zonlicht nodig hebben om te groeien. 

Maar eerst werden de plantages gebouwd, alles werd uit de kast getrokken, van papier en tape tot kralen en satéprikkers. Natuurlijk zijn ze allemaal prachtig geworden en hele goede plekken om te groeien! Nadat we hier lekker mee bezig zijn geweest was het tijd voor een korte pauze. Natuurlijk met pepernoten omdat Sinterklaas in Zutphen is aangekomen!

Na de pauze was het tijd om lekker naar buiten te gaan! We hebben een dierenspel gedaan waarbij kaartjes gestolen moesten worden. Toen het toch wel erg koud werd was het tijd voor het laatste deel van de opkomst, en dat was lekker binnen. De welpen moesten proberen om de dieren uit het vorige spel uit te leggen aan hun teamgenoten zonder het dier te noemen. Natuurlijk waren ze hier heel goed in!

Na het sluiten mochten de plantages mee naar huis, met de opdracht om ze goed te verzorgen. Volgende week horen we graag hoe het gegaan is, en foto's van hoe groot ze zijn geworden zijn natuurlijk ook super leuk!

Volgende week is de laatste opkomst van het insigne, en krijgen we hopelijk allemaal een nieuw insigne om op je uniform te naaien!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Uitleg

Uitleg

Tuinkersplantages

Tuinkersplantages

Knutselen

Knutselen

Knutselen

Knutselen