Sint Joris

Uitje naar....

Hallo allemaal!

Afgelopen zaterdag was al weer de op één na laatste opkomst van dit scoutingjaar, wat natuurlijk betekend dat we iets leuks hebben gedaan! We zijn al naar het blote-voetenpad en de kinderboerderij geweest, maar dit jaar was de eer aan de skelterboerderij! De week er voor hebben we de welpen verteld wat we gingen doen, en  gelukkig waren ze allemaal erg enthousiast. Wij hadden er natuurlijk ook heel veel zin in!

Vanaf 11:15 kwamen de eerste welpen aan bij de skelterboerderij, het duurde even maar uiteindelijk hebben we alle welpen verzameld. We begonnen de opkomst met een uitleg van de eigenaresse van de skelterboerderij. Natuurlijk werden de regels uitgelegd, maar ook alle verschillende mogelijkheden werden uitgelegd. De welpen konden duidelijk niet wachten om te beginnen met spelen! (En de leiding stiekem ook niet ;))

Er waren heel veel verschillende plekken om te spelen en dingen om mee te spelen; skelters (natuurlijk), een hele grote zandbak met alle mogelijke benodigdheden voor zandtaarten, graafmachines, schommels, vloerpuzzels, bordspellen, glijbanen, hooizolder (erg populair) en voor de leiding rollators! 

Na een tijd gespeeld te hebben was het tijd om wat te eten en te drinken. Van de mandarijnen en ontbijtkoek werd lekker gegeten, maar de welpen konden eigenlijk niet wachten om verder te spelen. Omdat Tom voor het laatst was, werd het op een gegeven moment ook tijd om te trakteren. Natuurlijk vond iedereen het erg jammer dat Tom weggaat, maar ze waren ook allemaal erg blij met de chipjes.

Om 14:15 was het helaas al weer tijd om de boel op te ruimen, dit vond iedereen jammergenoeg iets minder leuk... Maar vele handen maken licht werk! Binnen de kortste keren was alles weer netjes en was het wachten op de ouders die om 14:30 zouden komen. Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad, wij vonden het in ieder geval erg leuk!

Volgende week zaterdag is het ouki-opkomst, we hopen dat er veel ouders mee komen! Tot zaterdag!
Groetjes van de welpenleiding :)

1

1

2

2

3

3

4

4