Sint Joris

Verfkunst met blaadjes

Deze week was de eerste opkomst die in het teken stond van een nieuw insigne; het kunstenaarsinsigne. Om de creatieve spieren eens op te warmen zijn we begonnen met een kunst-estafette. In twee teams legden de Welpen een kort parcours af waarna ze slechts 10 seconden hadden om met één kleur iets toe te voegen aan een steeds voller wordend canvas. Niet zomaar lukrake strepen of stippen, maar iets doelbewust. Want bij het begin van de estafette was een voorbeeldschilderij. Het team dat het dichtst bij het voorbeeld had geschilderd, was de winnaar.

De rest van de opkomst werd in twee groepen kunst gemaakt met bladeren, die we vorige week alvast hadden verzameld. Door bladeren aan één kant met verf te bedekken kun je op een canvas mooie patronen maken.

Takken van naaldbomen zijn erg geschikt om een afdruk van te maken in de klei. Als je de klei vervolgens uitsnijd in de vorm van een blad, lijkt het na het drogen net alsof het een blad van steen is. De klei die volgende week wel hard geworden is, gaan we dan mooi beschilderen.