Vuur!

Sint Joris

Vuur!

Hallo allemaal!

Deze zaterdag waren we met iets minder kinderen dan normaal, wat eigenlijk perfect was voor de opkomst, namelijk vuur maken! In twee- of drietallen maakten de welpen eerst een veilige plek voor hun vuur: de brandgang. Daarna was het belangrijk dat iedereen wist welke drie dingen er nodig zijn voor en vuurtje, dit noemen we de vuurdriehoek: brandstof, zuurstof en warmte. Na het zoeken van voldoende droog en dun brandhout kon het vuur maken eindelijk beginnen. Sommige kinderen hadden nog nooit een lucifer afgestreken, maar met wat oefenen ging het gelukkig al snel goed, en begonnen de vuurtjes te branden. Daarna wilde iedereen zijn of haar vuur zo lang mogelijk laten branden, tijdens de pauze hebben we namelijk marshmellows geroosterd, en die zijn natuurlijk het allerlekkerst van je eigen vuur!

Na het eten van de marshmellows hadden we nog precies tijd voor een potje blokjesvoetbal in tweetallen, en daarna was het al weer tijd om te sluiten.

Volgende zaterdag hebben we een hele speciale (en hele leuke!) opkomst, het is namelijk in de stad! We verzamelen om half 2 bij de fontein op de markt in Zutphen, en de opkomst is om half 4 op dezelfde plek weer afgelopen.

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

PS: Vergeet niet je uniform mee te nemen!

Iedereen maakt een vuurtje

Iedereen maakt een vuurtje

Blazen!

Blazen!

Lekker marshmellows maken

Lekker marshmellows maken

De vuurdriehoek

De vuurdriehoek