Sint Joris

Water zuiveren!

Hallo allemaal!

Deze zaterdag is de rust gelukkig weer terug gekeerd en hadden we gewoon opkomst op de Damlaan. Zoals gewoonlijk begon dat met de opening en de uitleg van het programma. Deze week zijn we begonnen met iets heel leuks, namelijk... Een nieuw insigne! Deze keer gaan we het milieu-insigne halen.

Vandaag hebben we een filtersysteem gemaakt waarmee je bijvoorbeeld slootwater kunt zuiveren! In een frisdrankfles werden een koffiefilter, houtskool, zand, kleine en grote stenen gedaan en daarna natuurlijk water. Het was erg gaaf om het water er schoner uit te zien komen!

Nadat alle welpen het water hadden gefilterd was het tijd voor een korte pauze met ranja en wat lekkers. Maar natuurlijk moest het zelf gefilterde water ook even geproefd worden. De meningen verschilden nogal, toen er gevraagd werd om het in drie woorden te omschrijven zeiden de welpen meestal super duper lekker of super duper vies.

Na de pauze werden er nog een aantal spellen gedaan zoals vuur-water-spons (een soort levend steen-papier-schaar) en natuurlijk de favoriet levend stratego. Na twee uur was het alweer half vier en was het tijd om te sluiten.

Wij vonden het een hele leuke opkomst en hopen dat jullie zin hebben om de komende opkomsten bezig te gaan met het milieu (en natuurlijk om het insigne te halen;)) Aanstaande zaterdag hebben we weer opkomst op de bekende tijd en plaats.

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Pauze

Pauze

Water zuiveren!

Water zuiveren!

Uitleg

Uitleg

Vuur-water-spons uitleg

Vuur-water-spons uitleg