Sint Joris

Welpen op drakenjacht

Alweer bijna twee weken terug zijn de welpen op weekendkamp geweest. Dit kamp stond in teken van draken en de zoektocht naar een de schat van een draak. De welpen hebben zich vrijdagavond eerst maar eens verdiept in draken door middel van de film 'Hoe tem je een draak?'. 

Op zaterdagochtend was het erg koud en moest er vuur worden gemaakt. Op zoek naar bruikbaar hout in het bos kwamen de welpen verdwaalde pagina's tegen uit een drakenboek. Hierin stond nog meer informatie die de draken konden gebruiken. Bijvoorbeeld dat groene draken vaak nestelen in bosgebieden. 

In de middag kwam er een viking op bezoek die de welpen eerder al een briefje had gestuurd. Hij kon de welpen ook meenemen naar de plek waar een groene draak zijn nest had gemaakt. De dappere welpen gingen op zoek naar het nest en de schat die daar hopelijk in zou liggen. Als ze de bewoner van het nest maar niet tegen kwamen...

Gelukkig is alles goed gekomen en de welpen hebben allemaal een houtgesneden munt uit de drakenschat meegekregen als aandenken. 

We hebben als leiding erg genoten van het kamp en hebben nu al zin in het volgende kamp in de lente!