Sint Joris

Welpen weekendkamp

Een week geleden hadden de Welpen hun eerste weekendkamp van dit seizoen. Dat moest natuurlijk een groot feest worden. Er werd geknutseld, geleerd, en natuurlijk vuur gestookt.

In een druk programma leerden de welpen zaterdag ons bos op "de Hei" goed kennen. We zagen de stormbaan, de grondhut en een groot vogelhuisje, dat nu word gebruikt door bosuilen. Deze bosuilen stonden zondag ook centraal, toen we uilenballen gingen pluizen en een presentatie zagen over de verschillende vogels in ons mooie bos.

Iedere mogelijkheid die er was, werd er ook vuur gemaakt. Op zaterdag voor popcorn en marshmellows, op zondag voor soep en knakworsten. Met zoveel lekkere dingen was het een leuke verrassing dat ook de grote pan macaroni leeggegeten werd. De complimenten aan onze chef!

Zondagochtend waren de welpen wel vroeg wakker, dus konden we heel stil naar buiten in de hoop grazende herten te zien. Helaas heeft niet iedereen de overstekende haas gespot. 

Al met al een leuk en geslaagd kamp. Hopelijk heeft iedereen een beetje bij kunnen slapen en kijken we weer uit naar een tweede weekendkamp, ergens in de lente.