Sint Joris

Welpen zijn de baas!

Hallo allemaal!

Vorige week zaterdag was een hele bijzondere opkomst! Marieke, Toer en Koen hebben zelf een opkomst bedacht! En natuurlijk mochten zij dan ook voor één dag leiding zijn. Om de opkomst goed voor te bereiden waren ze al om 12:30 aanwezig om alles klaar te zetten. Om 13:30 was het tijd om te openen, wat ze natuurlijk ook zelf mochten doen. En de leiding mocht voor één dag weer welp zijn.

Na het openen begonnen we met een proeverij. De welpen werden geblinddoekt en moesten raden wat ze in hun mond kregen. Wat ze moesten raden was een dadel en citroensap. De dadel was een beetje lastig maar de citroensap wist iedereen wel. Na het proeven gingen we verder met een zelfgemaakte escaperoom. Er waren een hele hoop briefjes met letters verstopt, pas als de welpen het hele woord wisten mochten ze het lokaal uit. Het woord wat geraden moest worden was ''autobandventieldopjesfabriek''. Daarna stond een fort bouwen en toneelspelen op de agenda. Dit is een beetje in elkaar gelopen, maar iedereen was lekker bezig! Als afsluiter hebben we nog Hollandse leeuwen gespeeld en daarna zijn we al weer gaan sluiten.

De week was alles weer zoals normaal, en was de leiding weer echt leiding. Deze week zijn we bezig geweest met knopen. Maar om te beginnen hebben we trefbal gedaan in het bos. Daarna hebben we in groepjes van drie knopenbordjes gemaakt. Sommige knopen waren heel makkelijk. Maar anderen, zoals de schootsteek, waren toch best moeilijk. Uiteindelijk heeft elke welp een mooi bordje gemaakt!

Volgende week is het vakantie, en hebben we dus geen opkomst. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie zaterdag 10 maart te zien op de boswerkdag!

Tot dan! Groetjes van de welpenleiding :)

Welpen zijn de baas 1

Welpen zijn de baas 1

Welpen zijn de baas 2

Welpen zijn de baas 2

Knopen 1

Knopen 1

Knopen 2

Knopen 2