Winterdag

Sint Joris

Winterdag

Hallo allemaal!

Gisteren was de opkomst voor de welpen een beetje anders dan wat we gewend zijn... We hadden namelijk opkomst van 10 uur 's ochtends tot 19 uur 's avonds op de Hei! Deze opkomst was in plaats van het winterkamp, vandaar de naam: winterdag!

Om 10 uur begonnen we zoals elke zaterdag met openen, maar dit keer deden we dit samen met de scouts. Daarna hebben we een gezamenlijk spelletje blokjesvoetbal gedaan. Ondertussen kwamen er hier en daar nog wat welpen binnendruppelen die op de Damlaan stonden. Gelukkig hebben de bevers 's ochtends opkomst en konden ze gauw doorgestuurd worden naar de Hei.

Na het blokjesvoetbal gingen we onze eigen weg en zijn de welpen, na een groepsfoto ;), doorgegaan met een potje levend stratego. Na een spannend spel en het maken van een mooi vuur was het tijd om lekker warm naar binnen te gaan. Daar hebben we drie teams gemaakt; team Tyga, team The Girls en team The Mini Crafters. In deze teams zouden we later nog meer gaan doen. Maar eerst een spelletje Hi-Ho. Eén geblindoekte welp moet een andere welp zien te vinden, door Hi! te roepen, en de andere welp roept dan Ho! terug. Dit zorgde voor veel gelach!

Daarna was het alweer tijd om te lunchen! Iedereen had een lunchpakketje mee dus dat was lekker snel geregeld (en geen afwas!). Daarna zijn we in de teams koekjes gaan bakken! Niet elk deeg werd gelijk goed, maar uiteindelijk zijn alle koekjes heel goed gelukt! We hebben er zo veel gemaakt dat de klusgroep ook mee kon eten, en zelfs toen kon iedereen nog een zakje mee naar huis nemen. 

Na nog een tijd buitenspelen (en de leiding die tevergeefs bezig was om twee ballen uit een boom te halen) hebben we nog een spannend spelletje weerwolven gespeeld, terwijl de leiding bezig was met pannenkoeken bakken. Gelukkig was iedereen blij met de keuze van het avondeten!

Na het avondeten was er nog heel even tijd om buiten te spelen, maar toen was het al weer heel snel 19 uur. Na het sluiten ging iedereen weer lekker naar huis, met een volle buik en een zakje koekjes!

We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij! Natuurlijk zijn er nog meer foto's gemaakt, deze zijn te vinden op de website onder foto's. De opkomst van volgende week is weer op de gewoonlijke tijd en plaats!

Tot zaterdag! Groetjes van de welpenleiding :)

Koekjes bakken!

Koekjes bakken!

Groepsfoto!

Groepsfoto!

Pannenkoeken!

Pannenkoeken!

Vuur!

Vuur!