Sint Joris

Winterkamp december 2017

Hallo allemaal :)

Afgelopen vrijdagavond kwamen Jelle, Cilia, Martijn en Dieuwertje aan op de Hei om alles klaar te zetten voor het kamp. Toen we alle spullen binnen hadden gezet moest de kachel natuurlijk aan worden gestoken, dus ging Cilia buiten wat hout halen. Op weg naar het houthok zag Cilia opeens een spoor van gigantische voetstappen! Ze was zo geschrokken dat ze gauw naar binnen is gerend om de rest te waarschuwen, wie of wat laat er nou zulke voetsporen achter? We waren natuurlijk erg bang, maar hebben toch snel een foto gemaakt en zijn toen gauw terug naar binnen gegaan. De voetsporen leken toch wel heel erg op die van een Yeti… Dieuwertje was zó bang dat ze maar thuis is gaan slapen, de rest was dapper genoeg om te blijven. Cilia, Jelle en Martijn hebben de welpen op de hoogte gebracht, en hoopte dat ze stoer genoeg waren om wel zaterdagochtend te komen. Ze hebben de blokhut goed afgesloten en zijn gaan slapen. Gelukkig hebben ze toen niets meer gehoord.

Zaterdag ochtend zijn Martijn en Jelle buiten gaan kijken of ze nog iets konden vinden. Gelukkig zijn ze niets tegen gekomen. Om tien uur kwamen de 15 stoere welpen aan voor het kamp. Natuurlijk waren ze allemaal dapper genoeg om wel te komen. Ze wisten niet zeker of de sporen wel van een Yeti waren, het zou ook wel een beer of een wolf kunnen zijn…

Nadat alle welpen en hun ouders de bedden hadden klaargelegd, zijn we zoals altijd begonnen met openen. Natuurlijk stond het kamp nu in het teken van de Yeti, dus had het eerste spel hier ook mee te maken. Het spel heette ‘Yeti’s en rovers’. Hierbij moesten de welpen zo veel mogelijk punten verzamelen door munten en materialen te verzamelen, zonder getikt te worden door de Yeti’s en de rovers. Na het spel was het tijd voor corvee en lunch. Nadat de welpen genoeg energie hadden gespaard met eten was het tijd voor vrije tijd. Er werden binnen spelletjes gespeeld en buiten werd af en toe gezocht naar de Yeti.

Later was het tijd om met zijn allen een deeg te kneden. Het was nog even een verassing wat het zou worden, iets voor de Yeti? Maar nee, het was gewoon brooddeeg, om te bakken boven het vuur. Lekker voor bij het avondeten. Na een spel werden de broodjes gebakken en werd er gewacht op het avondeten. Dit kamp hebben we Yetisnot gegeten (oftewel groentesoep met veel te veel vermicelli ;)).

Na het avondeten hebben we een spoor gevonden, deze moesten we natuurlijk volgen… Het was een lange wandeling, maar iedereen is veilig overgekomen. Helaas is er wel een handschoen vermist geraakt… Midden in de tocht zijn we helaas wel een aantal Yeti’s tegengekomen. Maar we mochten verder lopen als we nu echte Yetisnot zouden proeven. De stoere welpen hebben dit natuurlijk allemaal gedaan en dus kon iedereen terug naar de blokhut. Om op te warmen hebben we in de blokhut nog warme chocolademelk gedronken en toen was het tijd voor bed.

’s Ochtends vroeg werden Martijn, Cilia en Jelle alweer wakker gemaakt door de eerste welpen (Dieuwertje niet want die sliep thuis ;)). Tijd voor het ontbijt! Het was zondag, dus daar hoort een gekookt eitje bij. Na het ontbijt zijn we verder gegaan met het zoeken naar de Yeti… De welpen hebben maskers gemaakt om niet op te vallen, ze hebben een Yetibaby gevonden en ook hebben ze een lastige quiz overwonnen.

Om het kamp af te sluiten hebben we geprobeerd om cakejes te maken in sinaasappels. Helaas is dit niet helemaal goed gegaan. Een aantal welpen vond het wel lekker, maar het merendeel helaas niet. Opeens sloeg er iemand alarm! Er zou een Yeti gezien zijn! Onze dappere welpen gingen er met zijn allen op af om hem te vangen. Oeps… Het bleek gewoon Kees de sneeuwpop te zijn…

Ondertussen waren alle ouders alweer op de Hei om hun kinderen op te halen, dus was het tijd om te sluiten. Wij moesten nog wel even de blokhut opruimen en kwamen natuurlijk wat vergeten spullen tegen. Deze zijn gezellig met Dieuwertje mee naar huis gegaan. Wij hebben een heel leuk kamp gehad en hopen dat jullie er ook zo over denken!

Natuurlijk hebben wij dit kamp meer foto’s gemaakt dan die ene die hier bij staat. Deze kan je vinden op de website onder foto’s en dan Welpen winterkamp december 2017.

Zaterdag 13 januari, 13:30-15:30, op de Damlaan is de eerste opkomst van het nieuwe jaar. Wij hopen jullie allemaal weer te zien!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar van de welpenleiding :)

Groepsfoto!

Groepsfoto!