Sint Joris

Zondag bij de welpen

Hallo allemaal!!! :)

Vandaag om 11 uur precies zijn de welpen gearriveerd op het prachtige terrein van de Teylersgroep in Losser. Nadat we de bedden hadden klaargelegd, zijn we verder gegaan met het verkennen van het terrein. Want wat was er veel te zien! Een woestijn! Een toren! Heel veel scouts! En... ridders :O

Na een ridderlijke lunch zijn we begonnen aan onze eerste riddertaak: een schild! Elke zichzelf respecterende ridder heeft namelijk een schild (behalve Martijn). Wist je dat elke kleur van een schild een speciale betekenis heeft? Rood betekent bijvoorbeeld moed, zwart gevaar en blauw wetenschap. Hier hebben de welpen natuurlijk rekening mee gehouden bij het schilderen.

En het was maar goed dat we ridderschilden gemaakt hadden, na het openen zagen we namelijk dat prinses Gisla door de woeste ridders van Montagne ontvoerd werd! Arme ridder Alton werd vervolgens verbannen, en tijdens het avondspel kwamen we hem plots tegen bij de uitkijktoren! Wie had dat nou gedacht?!?!?! ¿ (<- en wie had dat gedacht?)

Ridder Alton twijfelde er eerst aan, of de welpen wel sterk en dapper genoeg zouden zijn om hem te helpen bij de zoektocht naar prinses Gisla. Maar, zoals Koen slim zei: "we zijn dan wel klein, maar we zijn met z'n allen! Samen zijn we sterk!" Toen ging ridder Alton overstag. Goed dan, jullie kunnen me helpen, zei hij. Maar... jullie moeten eerst wel een riddertraining volbrengen, anders heb ik niks aan jullie. Dat was gelukkig geen probleem voor de welpen, maar eerst een nachtje slapen om weer op krachten te komen, denkt de leiding...

Ook is er nog een probleempje met de corrupte adviseur van de koning, Laurens... Maar daarover morgen meer :) Weltrusten, morgen wordt vast net zo leuk als vandaag (of nog leuker...)!

Groetjes van: de welpenleiding (in de gedaante van Dieuwertje en Cilia)

 

PS.: voor meer leuke foto's, zie het fotoalbum in deze link:

https://www.st-joris.nl/fotos/weergeven/17